Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
3,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 su bardağı Şafak toz şeker
4 adet Bili bili yumurta
150 gr Balkaşık bal
6 su bardağı Efsane un
1 tatlı kaşığı Destan karbonat
1 paket Dost krema
1 paket Daphne krem şanti
Yarım paket Kerem kaymak
3 çorba kaşığı Balkaşık bal
1 çay kaşığı Dost süt
3 paket Süsse fındıklı bisküvi
·
Geniş bir pilav tenceresini ocağa alın.
Tencereye 3,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Kızan tereyağına 1 su bardağı
toz şeker ve 150 gr bal ekleyerek ısıtın. Isınıp eriyen şekerlerin üzerine 1
tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu aşamada karıştırarak pişirin. Tencereye hızlı
bir şekilde 4 adet çırpılmış yumurta ve 3 su bardağı unu ekleyip karıştırarak
soğutun. Soğumaya başlamış harç içerisine 3 su bardağı un ilave edin ve el
yardımı ile tezgâhta hamuru yoğurun. Gerekirse 2 çorba kaşığı un
ekleyebilirsiniz. Hamuru iyice yoğurun ve dinlendirin.
·
Hamuru tezgâh üzerinde yağlı kâğıda koyun ve
hamuru açmaya başlayın. Hamurun ince açılması önemli. Hamuru 4 eşit parçaya
kesin. Her bir parçayı çatal yardımı ile delin. Önceden ısıtılmış alt üst
fansız ayarında 160 derece fırında 8 dakika pişirin.
·
1 paket krem şantiye 1 paket krema, 1 çay
bardağı süt, 3 çorba kaşığı bal, yarım paket kaymak ekleyip çırpın. Sert bir
kıvam elde edince şantiyi buzdolabında hazır bekletin.
·
Fırından çıkmış soğumuş kurabiyeleri süt ile
ıslatın. Her bir kat üzerine hazırlanan şantiden ekleyin. Bu işlemi elinizdeki
malzeme bitine kadar tekrarlayın. En son kurabiyeleri şanti ile kaplayın. 3
paket fındıklı bisküviyi ufalayın. Şanti ile kaplanmış pastaya bisküvileri
yapıştırın. Marlenka pastasının üzerine bal gezdirin.
·
Ağızlarda şölen yaratacak ballı bisküvili
marlenka hazır. Afiyet olsun.