Çökertme Kebabı

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta Hazırlık süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 3 kâse Mutfağım parmak patates 5 su bardağı Sole ayçiçek yağı 1 paket Emin dana kuşbaşı 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 çay kaşığı Destan kırmızı pul biber 1 çay kaşığı Destan kekik 1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz 2 çorba kaşığı Dost yoğurt 3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı 1 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi 1 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası 1 çay bardağı su 1 su bardağı Dost yoğurt •3 kâse parmak patatesi kibrit çöpü olarak kesin. 5 su bardağı ayçiçek yağını tencereye aktarın ve ocağın altını açın. Yağ iyice kızmaya başlayınca patatesleri aktarın. Patatesleri renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kızartın. Kızarmış patatesleri havlu kâğıt üzerine koyup fazla yağın gitmesini sağlayın. •Geniş bir kâsenin içerisine 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyin. Malzemeleri iyice çırpın. 1 paket dana kuşbaşını kâseye ekleyin. Eti harca iyice bulayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. •Tavayı ocağa alın. Isınan tavaya eti ekleyin ve karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başlayınca tavanın kapağını kapatın. Et suyunu çekmeye başlayınca tencerenin kapağını açın ve karıştırarak 5 dakika daha kavurmaya devam edin. •Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin ve kızdırın. Kızan yağ içerisine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyin. Salçayı 3 dakika kavurun ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Salça sos kıvamına ulaşınca ocağın altını kapatın. •Küçük bir kâsede 1 su bardağı yoğurdu çırpın. •Sunum tabağına kızarmış patatesleri ekleyin. Patateslerin üzerine nar gibi kızarmış kuşbaşı etlerini koyun. Etlerin üzerine çırpılmış yoğurttan ve domates sosundan ekleyin. Dilerseniz en son üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ekleyerek sunum daha hoş bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)