Mantılı Köfte Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

Yarım paket Emin kıyma

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım çay kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 avuç Mutfağım Dondurulmuş mantı

1 çorba kaşığı Efsane un

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 su bardağı Saban nohut

1 lt sıcak su

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çay kaşığı Fıçı limon sosu

 

·        1 su bardağı nohudu 1 gece önceden suya koyun. Ertesi gün nohutları haşlayın.

·        Yarım paket kıymayı, 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi bir kâseye alın. Kıymalı harcı yoğurun ve cevizden biraz daha küçük toplar oluşturun. Her bir topu unlanmış tepsiye koyun. Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını

·        Tavayı ocağa alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya koyup kızdırın. Kızan zeytinyağına köfteleri ekleyin ve kızartın.

·        Tencereyi ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Kızan tereyağına 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurun. Kavrulan un ve domates salçasına 1 litre sıcak su ekleyin.

·        Tencereye 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı haşlanmış nohut, kızarmış köfteler ve son olarak 1 avuç dondurulmuş mantıyı ekleyin. Çorbayı karıştırarak 10 dakika pişirin.

Çorbayı sunum kâsesine alın. Üzerine ince ince doğranmış taze soğan ve limon sosu ile servis edin. Sımsıcak köfteli mantılı çorba emrinize amade.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)