Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Yarım paket Emin kıyma
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 avuç Mutfağım Dondurulmuş mantı
1 çorba kaşığı Efsane un
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 su bardağı Saban nohut
1 lt sıcak su
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çay kaşığı Fıçı limon sosu
·
1 su bardağı nohudu 1 gece önceden suya koyun.
Ertesi gün nohutları haşlayın.
·
Yarım paket kıymayı, 1 adet rendelenmiş suyu
sıkılmış soğanı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi bir kâseye
alın. Kıymalı harcı yoğurun ve cevizden biraz daha küçük toplar oluşturun. Her
bir topu unlanmış tepsiye koyun. Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını
·
Tavayı ocağa alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını
tavaya koyup kızdırın. Kızan zeytinyağına köfteleri ekleyin ve kızartın.
·
Tencereyi ocağa alın ve 1 çorba kaşığı
tereyağını ekleyin. Kızan tereyağına 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı
domates salçası ekleyip kavurun. Kavrulan un ve domates salçasına 1 litre sıcak
su ekleyin.
·
Tencereye 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı
karabiber, 1 su bardağı haşlanmış nohut, kızarmış köfteler ve son olarak 1 avuç
dondurulmuş mantıyı ekleyin. Çorbayı karıştırarak 10 dakika pişirin.
Çorbayı sunum kâsesine alın. Üzerine ince ince
doğranmış taze soğan ve limon sosu ile servis edin. Sımsıcak köfteli mantılı
çorba emrinize amade.