Tahin Soslu Falafel

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 10 dakika 250 gr Saban kuru nohut 1 orta boy soğan 4 diş sarımsak 3 bütün karanfil 2 çorba kaşığı Destan susam 12 dal maydanoz 6 dal taze soğan 1 silme tatlı kaşığı Destan tarçın 1 tatlı kaşığı Destan karabiber 1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz 1 tatlı kaşığı Destan toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı Destan kabartma tozu Sosu için 1 kahve fincanı Serel tahin 3 çorba kaşığı Dost yoğurt •Bir gece evvelden nohutları yıkayıp, suyun içerisinde en az 20 saat bekletin. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya karbonatı da nohutların suyuna ekleyin. •Suda beklemiş nohutların suyunu süzdükten sonra mutfak robotuna ekleyin, kabaca bölünmüş orta boy soğanı, 4 diş sarımsağı, 12 dal madanozu, 6 dal taze soğanı, taze dövülmüş 3 karanfili, 1 silme tatlı kaşığı tarçını, birer tatlı kaşığı tuzunu, karabiberini, toz kırmızı biberini ve 1 silme çorba kaşığı kabartma tozunu da ekleyip, minik tanecikler kalana kadar robotu çalıştırın. Hepsi güzelce karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı susam ilave edin ve buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. •Falafelleri yassı, bir parmak genişliğinde köfte formuna getirin. •Kızartma yağını tencereye dökün, yağ kızmaya başladığın da falafellerin dışları çıtır çıtır olup altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Sonrasında falafelleriniz hazır. •Ufak bir kâseye 1 kahve fincanı tahin ve 3 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Karışımı iyice çırpın. •Sunum tabağının ortasına bu kâseyi yerleştirin. Tabağın yanlarına falafeleri dizin. Çıtır çıtır dış katmanını tahinli sosa batırıldığında oluşan lezzet damaklarda iz bırakacaktır. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)