KAPAT
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Bim Anlayışı
Bim Hediye Kartı
Akıllı Alışveriş
Basın Odası
Basın Bültenleri
Kamuoyu Açıklamaları
Basında BİM
Görseller
PR Kontakları
Reklam Filmleri
Kalite Güvencesi
Bize Ulaşın
Bim'de Kariyer
Hızlı Başvuru
Kiralık Yeriniz mi Var?
Bim'e Özel Markalar
Mağazalar
Ticaret Sicil Bilgileri
Ortaklık Yapısı
Kurumsal Yönetim
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Komiteleri
Üst Yönetim
Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları
Ana Sözleşme
Politikalar
Bağımsız Denetçi
Finansal ve Operasyonel Veriler
Dönemsel Finansal Sonuçlar
Faaliyet Raporları
Yatırımcı Sunumları
Finansal Takvim
Genel Kurul Bilgileri
Özel Durum Açıklamaları
Yatırımcı İlişkileri İrtibat
Yatırımcı İlişkileri
Gizlilik ve Güvenlik
Bilgi Toplumu Hizmetleri
BİM Mısır
BİM Fas
Hakkımızda
|
BİM’de Kariyer
|
Yatırımcı İlişkileri
|
S.S.S
TR
|
EN
ARA
Ürünler
AKTÜEL ÜRÜNLER
İNDİRİM
UYGULAMAYA ÖZEL
SEVİNDİREN FIRSATLAR
MOTOSİKLET
ISITICI
11 Aralık Çarşamba
18-24 Aralık
BİM Mobil Uygulama
19-22 Aralık
01-31 Aralık
01-31 Aralık
10 Aralık Salı
13 Aralık Cuma
17 Aralık Salı
18 Aralık Çarşamba
20 Aralık Cuma
24 Aralık Salı
27 Aralık Cuma
BİM’e
Özel
Afişler
Aktüel
İndirim
Meyve Sebze
11 Aralık Çarşamba
01-31 Aralık
Meyve-Sebze
10 Aralık Salı
18-24 Aralık
13 Aralık Cuma
19-22 Aralık
18 Aralık Çarşamba
17 Aralık Salı
20 Aralık Cuma
24 Aralık Salı
27 Aralık Cuma
Tarifler
Mağazalar
İletişim
Müşteri İletişim Formu
Kiralık Yeriniz mi Var?
İş Başvuru Formu
Tedarikçiniz Olmak İstiyorum
Tavuklu Yemek Tarifleri
Zeytinyağlılar
Börekler
Makarnalar
Çorbalar
Altın Süt ile Yapılan Tarifler
Pratik Kolay Atıştırmalıklar
Restoran Yemekleri
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlı Tarifleri
Ramazan Tarifleri
Etli Yemek Tarifleri
Sini Oruğu
Paylaş
8 Kişilik
Tarif
Zorluk: Zor Hazırlık süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 30 dakika Hamuru için; 200 gr Emin kıyma 1 su bardağı Saban köftelik bulgur 1 adet orta boy patates 1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası 1 tatlı kaşığı Destan kimyon 1 tatlı kaşığı Destan pul biber Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz Yarım çay kaşığı Destan karabiber Kıymalı harcı; 200 gr Emin kıyma 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası 1 tatlı kaşığı Fıçı nar ekşisi sosu 1 avuç Simbat ceviz 3 çorba kaşığı Pervin tereyağı Yarım çay kaşığı Destan karabiber Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz Üzerine; 1 avuç Simbat çam fıstığı 1 kahve fincanı Sırım zeytinyağı •Hamuru için; 1 adet orta boy patatesi soyup, ince ince doğrayın. 1 ve çeyrek su bardağı suda, yumuşayıncaya kadar Haşlayın. Ateşten aldıktan sonra tenceredeki suyla birlikte, çatalla ezip, 1 su bardağı köftelik bulguru ilave edin. Bulgurla birlikte de biraz karıştırıp kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. •Kıymalı içi hazırlarken; Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağı eritin. 200 gr kıymayı 2 adet incecik doğranmış soğanla tavada karıştırarak pişirin. Yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi sosu, 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edin. Kıyma suyunu tamamen çekip, tavanın dibi hafif tutuncaya kadar kavurun. Bu karışımı ateşten alıp soğumaya bırakın. İnce doğranmış ½ su bardağı ceviz içini yağsız tavada 2 dakika ısıtın. Kıymaya karıştırın. Soğuduktan sonra bu karışıma 200 gr kıymayı ,1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı pul biberi, ½ çay kaşığı tuzu ve ½ çay kaşığı karabiberi ilave edin. Mutfak robotunda veya ellerinizle macun kıvamında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Hamurlardan biri diğerinden azıcık daha fazla olsun. Tezgâha geniş bir parça streç film serin. Hamurun bir parçasını üzerine alın. Onun üzerine bir parça streç film yayın ve hamura yarım cm kalınlığında olacak şekilde, kullanacağınız fırın kabının şeklini vererek açın. Üzerindeki streç filmi alın. Pişireceğiniz kalıba bir miktar zeytin yağı gezdirin. Açtığınınız hamuru alttaki streç yardımı ile kalıba ters olarak yerleştirin. Streç filmi çekip alın. Kenarlardaki fazla hamurları alın. Hazırladığınız kıymayı kaptaki hamurun üzerine yayın. İkinci parça hamuru da aynı şekilde açın. Kenarlarını tahta bir bıçakla veya bıçağın tersiyle streç film üzerinden düzeltin. Ortasını bir bardakla yuvarlak olarak yine streç film üzerinden kesin. Ardından kenarlara doğru dilimleyin. Üstteki streç filmi alın. Üzerine 1 avuç çam fıstığı serpin. •180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Servis etmeden önce 15 dakika dinlendirin. Yeşil salata ve limon dilimleri ile servis yapın. Not: Üzerine zeytinyağı yerine, eritilmiş tereyağı da gezdirebilirsiniz.
X
Paylaşmak için
0
ürün eklediniz.(Toplam
0
ürün)