Sütlaç

8 Porsiyon

Tarif

Malzemeler;

1 litre Dost Altın Süt
2 ,5 su bardağı su
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;
Yarım paket kavrulmuş fındık

Yapılışı;

1 su bardağı baldo pirinci soğuk suyla yıkayın. - Yıkanmış pirinci 2,5 su bardağı soğuk suyla birlikte tencereye koyup altını yüksek ateşte açın. - Kaynadığında ocağı kısığa alın ve 20 dakika arada karıştırarak pişirin. 20 dakika sonunda pişmiş pirinçlerin içerisine 1 litre Dost Altın Sütü ekleyin ve 30 dakika daha pişirin. 30 dakika bittiğinde 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karıştırıp şekeri eritin ve ardından ocaktan alın. Kaplara 1 parmak boşluk kalacak şekilde pay edin. Sütlaçları tepsiye yerleştirin. Altına 2-3 parmak kadar soğuk su doldurun ve sütlaçların üzerleri kabuk bağlayana kadar yaklaşık 10 -15 dakika bekleyin. 230 derece ısıtılmış fırının ızgara modunda tepsiyi üstten ikinci rafa yerleştirin. 8 dakika sonra tepsinin tersini çevirin 8 dakika daha kontrollü pişirin. Sütlaçları üzerleri eşit renk aldığında soğumaya bırakın. Yarım paket kavrulmuş fındığı robottan çekin ve soğuyan sütlaçların üzerine serpin.

Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)