Balkabaklı Körili Et Kavurma

6 Kaşilik

Tarif

Zorluk: Orta Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 30 dakika 1 kâse küp doğranmış balkabağı 1 paket Emin dana sote 1 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 paket Dost krema 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı Köri 1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 çay kaşığı Destan kekik 1 avuç Simbat kaju fıstığı •Geniş bir tavayı ocağa alın. Tavaya 1 paket kuşbaşı eti tavaya ekleyin ve kavurun. Bir tutam tuz ekleyerek etleri kavurun. Etler suyunu salmaya başlayınca tavanın kapağını kapatın ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Kavrulmuş etleri ayrı bir tabağa alın. •1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Aynı tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı kızmaya başlayınca soğanları ekleyin. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 1 kâse küp küp doğranmış balkabağını ve 2 diş sarımsağı soğanların üzeri ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar ve balkabakları hafif karamelize olmalı. Tavaya 1 avuç kaju, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekleyip karıştırın. 1 avuç kaju fıstığını tavaya ekleyip 2 dakika daha kavurun. •Ocağın altını kısın. Kavrulmuş etleri ve 1 paket kremayı tavaya ekleyin. Etleri ve kremayı tavadaki malzemeleri ile karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika içerisinde krema yarı akışkan bir kıvama dönüşecek. Balkabaklı körili et kavurmayı sunum tabağına alın ve üzerine ince ince doğranmış maydanozları serpin. •Çarpıcı bir lezzet olan balkabaklı körili et kavurma ağızlarda iz bırakmaya hazır. Afiyet olsun.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)