Soğan Çorbası

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 30 dakika 5 adet soğan 1 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı 1 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi 1 tablet Hürrem tavuk bulyon 1 çorba kaşığı Efsane un 1 lt sıcak su 1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 avuç Binvezir kaşar peyniri 1 dilim Ekmecik ekmek •5 adet soğanı piyazlık doğrayın. Tencereyi ocağa koyup 1 çorba kaşığı tereyağını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin. Tereyağı eriyip kızmaya başlayınca 5 adet piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar iyice şeffaflaşıp renk alana kadar karıştırarak kavurun. •1 çorba kaşığı elma sirkesini tencereye koyun ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Sirke kokusu yaklaşık 3 dakika içerisinde gidecek ve soğanlar renk almaya başlayacaktır. •Tencereye 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. •1 litre sıcak suya 1 adet tavuk bulyon tableti ekleyip karıştırın. Hazırlanan tavuk suyunu kavrulmuş soğanların üzerine ekleyin. Soğan çorbasını karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynamakta olan tencerenin altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte usul usul pişirin. •Soğan çorbasını toprak kâselere paylaştırın. Çorbaların üzerine 1 dilim ikiye kesilmiş ekmek ve 1’er avuç rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Kâseleri 180 derece alt üst fansız fırında üzeri kızarana kadar 5-10 dakika ısıtın. Dilerseniz bu işlemi servis öncesi de yapabilirsiniz. Bu sayede uzayan peynir gözlerde bir şölen yaratacaktır. •İçleri ısıtacak, yedikçe yedirecek, dillere destan ve oldukça ekonomik soğan çorbası emrinize amade.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)