Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
10 yaprak Lezzethane milföy
5 adet mantar
Yarım soğan
4 adet çeri domates
1 adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet Tombik piliç kokteyl sosis
4 adet hindi füme
4 adet Emin Antep fıstıklı salam
2 çorba kaşığı Kerem labne
1 parça Dost süzme peynir
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı Destan toz karabiber
1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
·
5
adet mantarı iri halkalar halinde kesin. Tavayı ocağa koyun ve 1 çorba kaşığı
tereyağında hafif pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş mantarları
bir köşede soğutun.
·
Bu
sırada yarım soğanı piyazlık, 4 adet çeri domatesi ortadan ikiye bölün. Bir
kâseye 2 çorba kaşığı labne ile 1 küçük kare süzme peyniri koyun. Peynir ve
labneyi ezerek karıştırın.
·
Fırın
kağıdını tezgâha yayın. 9-10 yaprak milföyü kağıdın üzerine bir halka oluşacak
şekilde yan yana dizin. Milföylerin ekleme yerlerini eliniz ile bastırarak
bütünleştirin. Milföylerin dışa dönük kısımlardan 4-5 adet üçgen parça
çıkartın. Bu parçaları da rulo yapıp aynı an da fırına verebilirsiniz.
·
7
adet kokteyl sosisi hamurun içe yakın bölgesine dizin. Sırası ile yarım
piyazlık doğranmış soğanı, 5-6 dilim çeri domatesi, kavrulmuş mantarları,
labneli süzme peynir püresini, 4 adet Antep salamı ve en son 6 adet hindi
fümeyi ekleyin. Tüm malzemelerin üzerine 1 çorba kaşığı toz kekik ve 1 çorba
kaşığı kırmızı pul biberi serpin. Milföyün sivri uçlarını yuvarlak kısma doğru
gererek katlayın ve uç hamura yapıştırın. Hamurun üzerine 1 çorba kaşığı
zeytinyağı sürün.
·
Çember
şeklindeki malzemeli hamuru fırın tepsisine aktarın ve 180 derece 15 dakika
fansız orta raf fırında pişirin.
·
Çıtır
çıtır milföy ve bol malzemeli iç harcı ile paylaşımlık milföy payları hazır.
Afiyet olsun.