Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika
5 çorba kaşığı Pervin tereyağı (140 gr)
Yarım su bardağı Şafak toz şeker
1 adet Bili bili yumurta sarısı
2,5 su bardağı Efsane un
1 paket Destan kabartma tozu (elenmiş)
Yarım çay bardağı Serel üzüm pekmez
Yarım çorba kaşığı Destan tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 paket PastaMilan pasta keki
2 su bardağı Dost süt
2 paket Daphne krem şanti
2 çorba kaşığı Destan hindistan ceviz
3 adet Trabzon hurması
·
Geniş
bir kâse içine 5 çorba kaşığı oda ısısında tereyağını ve 5 çorba kaşığı toz
şekeri ekleyin. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırın. 1
adet yumurta sarısını ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcın içine 2 çorba
kaşığı üzüm pekmezini, 2 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu, 1
çorba kaşığı tarçını ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili ekleyin. Kâsedeki
malzemeleri yoğurun ve ele yapışmayacak bir doku elde edildiğinde hamurun
üzerini kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sayede içinde
tereyağı katılaşacak ve açması daha kolay olacaktır.
·
Dinlenmiş
hamuru tezgâha alın ve kavanoz altı inceliğinde açın. Farklı kalıplar
kullanarak hamur üzerinde şekiller çıkarın. Ev şekilleri için ise elinizde
kalıplar yok ise dikdörtgen bir hat oluşturun. Bu dikdörtgen hattın uçlarını
elinizdeki kalıplar ile ayırın ve farklı motiflerde çatılar oluşturun. Elde
edilen hamur kalıplarını yağlı kâğıt konulan fırın tepsisine dizin ve önceden
180 dereceye ısıtılmış alt üst fansız fırında 12 dakika pişirin.
·
Bu
sırada 2 su bardağı sütü ve 3 adet Trabzon hurmasının içini bir kâseye alın ve
iyice karıştırın. Ayrı bir kâsede 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü el
mikseri ile çırpın. 2 paket pasta tabını tezgâha açın ve hepsine Trabzon
hurmalı sostan bir fırça yardımı ile sürün. Tabanın altını bir tabağa alın ve
üzerine krem şantiden ince bir tabaka sürün. Krem şanti üzerine sos içinde
ezilmeyen Trabzon hurmalarından koyun. Dilerseniz ek olarak dilimleyerek de
ekleme yapabilirsiniz. Trabzon hurmalarının üzerine ince bir kat daha krema
sürün ve ikinci katı koyun. Bu aşamayı son kata gelene kadar tekrarlayın. En
son katta pastanı üzerine ve yanlarına sadece krem şanti sürün ve spatula ile
yayın. Kremadan 3 çorba kaşığı kadar ayırın.
·
3
çorba kaşığı kremayı ince uçlu bir sıkma torbasına koyun ve evlerin üzerlerini
bu krema ile süsleyerek kapı, pencere gibi detaylar oluşturun.
·
Kurabiyeleri
pastanın yanlarına yapıştırın. Birkaç kurabiyeyi de pastanın üstüne
koyabilirsiniz. Pastaya bir tutam Hindistan cevizi serpin.
·
Kış
aylarının sıcacık ev ortamını yansıttığınız zencefil kurabiyeli Trabzon hurmalı
pasta hazır. Afiyet olsun.