1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı D
Zorluk: Kolay Hazırlık süresi: 40 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 1 paket Tazem piliç bonfile 1 paket Tazem piliç kanat 1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber 1 çay kaşığı Destan kekik 1 çorba kaşığı Pervin tereyağı 2 çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi 1 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi Yarım paket Simbat çiğ karışım kuruyemiş 1 çorba kaşığı taze zahter 1 adet kabak 1 adet patlıcan 1 adet kapya biber 1 adet portakal Yarım bağ maydanoz Yarım bağ nane •Büyük bir kâseye 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay kaşığı kekiği, 1 çorba
Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
1 paket Tazem piliç bonfile
1 paket Tazem piliç kanat
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi
1 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi
Yarım paket Simbat çiğ karışım kuruyemiş
1 çorba kaşığı taze zahter
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet portakal
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ nane
·
Büyük bir kâseye 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay
kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay kaşığı kekiği, 1
çorba kaşığı oda ısısında tereyağını, 1 çorba kaşığı taze zahteri, 1 çorba
kaşığı üzüm sirkesini ve 2 çorba kaşığı üzüm pekmezini koyup çırpın. Kâseye 1
paket piliç bonfileyi ve 1 paket piliç kanadı ekleyip iyice bulayın. Dilerseniz
bonfile tavukların üzerine çizik atarak ya da 2-3 parçaya bölerek de
pişirebilirsiniz. Eğer mümkünse bu marinasyonlu tavukları en az yarım saat
buzdolabında bekletin.
·
Düdüklü tencereyi ocağa alın ve altını açın.
Tencere iyice ısındığında marinasyonlu tavukları tencereye ekleyin. Tavukları
arkalı önlü mühürleyin. Bütün tavukların renk aldığından ve iyice kızardığından
emin olun. Yarım paket yaklaşık 2 avuç kadar çiğ karışım kuruyemişi tencereye
ekleyin ve düdüklü tencerenin minimum seviyesine kadar su ekleyip kapağını
kapatın. Düdüklü ayarını 2 seviyesine getirin ve yeşil disk görününce ocağın
altını kısın. Yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Düdüklünün
havasını alın ve kapağını açın.
·
Döküm tavayı ocağa koyun ve iyice kızdırın.
Verevleme kesilmiş kabakları, patlıcanları, kapya biberleri ve portakalı hafif
yağlayın. Döküm tavaya sebzeleri koyun ve arkalı önlü kızartın.
·
Sunum tabağına yarım bağ maydanozu ve yarım bağ
naneyi kopartarak koyun. Yeşilliklerin üzerine ızgara edilmiş sebzeleri ve
düdüklüden çıkan tavukları koyun. En son üzerine kalan suyundan ekleyin.
Dilerseniz üzerine bir tutam taze kekik ekleyebilirsiniz.
·
Nar gibi kızarmış ve içi yumuşacık lif lif
ayrılan taze zahterli tavuk hazır. Afiyet olsun.