Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
1 paket Emin kuşbaşı
1 çorba kaşığı Fıçı elma sirkesi
1 avuç Simbat yer fıstığı
1 paket Cardella Spagetti makarna
1 tatlı kaşığı Destan susam
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet kabak
Yarım havuç
4-5 adet bürüksel lahanası
·
Geniş bir tencereye su ekleyin ve kaynatın.
Kaynamış su içine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. 1 paket spagetti makarnayı
tencereye koyun ve 7 dakika haşlayın. Haşlanmış makarnadan 1 su bardağı haşlama
suyu ayırın ve makarnaları süzün.
·
Geniş bir wok tavayı ocağa alın. 1 çorba kaşığı
tereyağını tavaya ekleyin ve kızdırın. 1 paket dana kuşbaşını tavaya ekleyin.
Etler suyunu bırakınca tavanın üstünü kapatın ve suyunu çekene kadar kapağı
kapalı pişirin. Etler iyice kavrulduktan sonra etleri ayrı bir tabağa alın.
·
Tavayı hiç temizlemeden ocağa koyun ve 1 adet
küp doğranmış soğanı tavaya ekleyip karıştırarak pişirin. Tavaya 1 adet geniş
yarım ay doğranmış kapya biber, 1 adet küp doğranmış kabak, 4-5 adet ikiye
ayrılmış bürüksel lahanası ve son olarak kibrit çöpü doğranmış yarım havucu
ekleyip soteleyin. Tavaya 1 avuç yer fıstığı, kavrulmuş etler, 1 tatlı kaşığı
susam, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 çorba kaşığı soya sosu
ekleyin. Tüm malzemeleri daha rahat karıştırabilmek için 1 su bardağı makarna
suyunu wok tavaya ekleyip karıştırın. En son haşlanmış spagettileri tavaya
ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tavaya 1 çorba kaşığı elma sirkesi ile 2
çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.
·
Hem sağlıklı hem lezzet dolu spagetti noodle
hazır ve nazır. Afiyet olsun.