Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
1 su bardağı Saban Köftelik bulgur
½ su bardağı sıcak su
½ su bardağı Efsane un
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1 çay kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Sosu için,
6 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum biber salçası
2 avuç Simbat ceviz
10 dal maydanoz
5 dal taze soğan
·
Geniş bir kâseye 1 su bardağı köftelik bulguru
koyun. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Kâsenin üzerine bir tabak
koyun ve bulgurlar şişene kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin.
·
Kâsenin içine 1 çorba kaşığı biber salçası,
yarım su bardağı un, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip yoğurun.
Malzemeler hamur yoğunluğuna gelince hamurdan fındık kabuğu büyüklüğünde
bezeler kopartın. Bezeleri yuvarlayıp ortasını serçe parmağınız ile bastırın.
Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
·
Ocağa geniş bir tencere koyup su ekleyin. Su
kaynama başlayınca içine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Tencereye hazırlanan
köfteleri ekleyin. 5 dakika içinde köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir
kevgir ile köfteleri ayrı bir tabağa alın.
·
Geniş bir tavayı ocağa alın ve üzerine 3 çorba
kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tencereye 2 avuç ufak parçalara kırılmış ceviz ve 3
diş ince doğranmış sarımsağı ekleyip 3 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı domates
salçasını ve 1 çorba kaşığı biber salçasını tavaya ekleyin ve kavurmaya devam
edin. Tavaya 3 su bardağı haşlama suyundan ekleyin. İç malzeme iyice
özdeşleşene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavaya haşlanmış fellah
köftelerini, 3 diş dövülmüş sarımsağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı
karabiberi ekleyin. Köfteler sosa bulanıp çekene kadar yaklaşık 3 dakika
pişirin.
·
Fellah köftesini sunum tabağına alın ve üzerine
sarımsaklı yoğurt gezdirin. Fellah köftesinin üzerine ince doğranmış maydanoz
ekleyerek sunumu daha lezzetli bir hale getirin. Sofraların en çok sevilen
lezzetlerinden biri olan Fellah köftesi hazır. Afiyet olsun.