Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
1 paket Tazem bütün göğüs
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 çorba kaşığı Ekmecik mısır unu
1 adet iri boy soğan
1 adet iri boy patates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
2 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
·
Geniş bir düdüklü tencereye 1 paket bütün tavuk
göğsünü koyun. Tencerenin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Suyun max. ve min.
su seviyesinin arasında olmasına dikkat edin ve düdüklünün kapağını kapatın.
Tencereyi ocağa koyun ve yüksek ısıda pişirin. Düdüklünün pimi pişirme
seviyesine ulaştığı zaman ocağın altını kısın ve 20 dakika pişirin. Düdüklünün
havasını alın ve tavuğu soğuması için ayırın.
·
Tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı
tereyağını tencereye koyun. Tereyağı erimeye başlayınca tencereye 3 çorba
kaşığı mısır ununu ekleyip kavurun.
·
Tencereye 1’er adet 4’e bölünmüş soğan ve
patatesi ekleyip kavurun. Bu aşamada 3 diş sarımsak ekleyip bütün malzemeleri
kavurun.
·
Tencereye tavuk suyunu ekleyin ve yarım litre
daha su ekleyebilirsiniz. İçindeki sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika
pişirin. Tenceredeki sebzeleri el blenderı ile iyice çekin.
·
Haşlanmış tavukları ince ince didikleyin ve
tencereye ekleyin. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin.
Çorbayı iyice karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını
kısın.
·
Küçük bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı ayçicek
yağı koyun ve yağ kızmaya başlayınca içine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
ekleyin. Kızmış yağı çorbaya dökün.
·
Lezzetiyle akıllarda kalacak tavuk suyuna cennet
çorbası hazır. Afiyet olsun.