Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 su bardağı Dost süt
2 su bardağı Efsane un
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
2 avuç kavrulmuş tel kadayıf
3 adet Bili bili yumurta
3 su bardağı Sole Ayçiçek yağı
İçi için,
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 su bardağı Saban yeşil mercimek
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
Yarım paket Kerem labne
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan pul biber
·
Tencereyi ocağa alın. Tencereye 1 litre su ve 1
su bardağı yıkanmış yeşil mercimek ekleyip karıştırarak 20 dakika haşlayın.
Haşlanmış mercimekleri süzün.
·
Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını
ekleyip kızdırın. Kızan tereyağına küp doğranmış soğan ve 2 diş ince ince
doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başlayınca
tavaya 1 çorba kaşığı domates salçasını, haşlanmış yeşil mercimekleri, 1 çay
kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip
karıştırın. Ocağın altını kapatın ve ilk ısısı gidene kadar 5 dakika
karıştırarak soğutun. Soğumuş mercimekli harç içine yarım paket lebne ekleyip
karıştırın.
·
Başka bir
tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı erimeye
başlayınca 2 su bardağı sütü tavaya ilave edin. Tavaya 2 su bardağı un, 1 çay
kaşığı tuz ekleyin ve karıştırarak pişirin. Un kavrulmaya ve birleşmeye
başlayacak. Bu aşamada bir hamur haline gelecek. Hazırlanan hamuru tezgâh
üzerinde arada karıştırarak soğutun.
·
Hamur üzerinden ceviz büyüklüğünde bezeler alın
ve avuç içinde açarak genişletin. Her hamurun içine mercimekli harçtan 1 çorba
kaşığı kadar ekleyin ve ucu huni olacak şekilde birleştirin.
·
3 adet yumurtayı bir kâse içinde çırpın ve ayrı
bir kâse içine kadayıfları ekleyin. Hazırlanan huni şeklindeki hamurları önce
yumurtaya sonra kadayıflara bulayın.
·
Derin bir tencere içine yarım litre Ayçiçek yağı
koyun ve kızdırın. Kızmış Ayçiçek yağına hazırlanan kadayıflı hamurları ekleyin
ve her yüzü kızana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın.
·
Kızarmış kadayıf toplarını sunum kâsesine alın.
Dilerseniz sunum tabağına sarımsaklı mayonez ve süzme peynir ile bir sos ilave
edip zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.