Porsiyon:2 kişilik
Zorluk: Orta
Hazırlık: 15 Dakika
Pişirme: 5 Dakika
400 gr Emin Kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet orta boy patlıcan
3 adet domates
4 adet biber
4 adet lavaş
• 400 gr Emin kıymayı, 1 çorba kaşığı tereyağını, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.
• 4 adet orta boy patlıcanın baş tarafını alın ve 3 parmak kalınlığında halkalar halinde 4 parçaya kesin.
• Şişe 1 adet patlıcan dilimini geçirin.
• Harçtan yumurta büyüklüğünde 1 parça alın sıkıştırın. Patlıcanın üzerine dizin. Bu şekilde toplam 4 patlıcan 3 köfte olacak şekilde şişleyin.
• 2 adet domatesi ortadan ikiye kesin.
• 1 domates 1 biber olacak şekilde 4 adet biberi ve domatesleri şişe dizin. Domates ve biberleri iki şişe takarsanız çevirmek çok daha kolay olacaktır mangal üzerinde.
• Mangalda domatesler ve biberler kızarana kadar pişirin.
• Patlıcanlı kebapları kızarana kadar pişirin. Kebapları çok kızgın ateşe koymayın. Patlıcanlar pişmeden köfteler pişip kuruyacaktır. Daha sakin ateşte sürekli çevirerek patlıcanlar iyice yumuşayana dek pişirin.
• Lavaşları kebapların üzerinde ısıtın ve ardından servis edeceğiniz tabağa koyun. Üzerine közlenmiş biber ve domatesleri ekleyin. Pişen patlıcanları kebapları da şişten iterek tabağa koyunca hazır.
Afiyet olsun!