Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 8 dakika
3
adet Ekmecik lavaş tortilla
3
çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
1
çorba kaşığı Serel tahin
3-4
dal dereotu
1
paket Emin döner
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
tatlı kaşığı Destan kekik
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
5
parça Fıçı jalapeno acı biber turşusu
9
dilim Aknaz cheddar
6-7
parça marul
1
adet mor soğan
·
Geniş
bir tavayı ocağa koyun. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın.
Kızan tereyağına 1 paket döner, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay
kaşığı karabiber ekleyin. Tavayı dönerler kızarana kadar yaklaşık olarak 8
dakika kadar karıştırarak pişirin.
·
3
çorba kaşığı süzme yoğurdu, 3-4 dal dereotunu ve 1 çorba kaşığı tahini geniş
bir kâseye ekleyip karıştırın.
·
3
adet lavaşı tezgâha alın. Dilerseniz lavaşları tavada ısıtıp bükebilirsiniz. Bu
sayede lavaşlar taco şeklini alacaktır. Hazırlanan yoğurtlu karışımı eşit
miktarda lavaşlara sürün. Her bir lavaş için 3 dilim cheddar peynirini 2’ye
bölüp dizin. 2 yaprak marulu parçalayarak lavaşa koyun. Kızarmış dönerleri eşit
miktarda lavaşlara paylaştırın. Piyazlık doğranmış 1 avuç mor soğanı, 5 parça
acı biber turşusunu dönerlerin üstüne ekleyin.
·
Türk
işi tacolar servise hazır. Dilerseniz tahinli süzme yoğurt ve mor soğan ile
servis edebilirsiniz.