Alaca Çorba

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Bekleme süresi: 12 saat

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 

Yarım su bardağı Saban yeşil mercimek

Yarım su bardağı Saban nohut

Yarım su bardağı buğday

1 adet soğan

1 lt sıcak su

1 tablet Hürrem et bulyon

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

Yarım çay bardağı, 60 ml Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı Destan karabiber

4 diş sarımsak

3 çorba kaşığı tarhun otu

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

 

·        Yarım su bardağı yeşil mercimeği ve yarım su bardağı nohuttu bir gece önceden ıslatın. Islatılmış yeşil mercimek, nohut ve buğdayı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayıp süzün.

·        Geniş bir tencereye haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve buğdayı ekleyin. 1 litre sıcak suya 1 tablet et bulyon ekleyip karıştırın. Tencereye 1 litre suyu ekleyin ve kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak ısıtın.1 adet piyazlık doğranmış soğan, 4 diş ince ince dilimlenmiş sarımsak ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kaynatın.

·        Bir sos tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip kısık ateşte 2 dakika kavurun. 3 çorba kaşığı tarhun otunu tencereye ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin.

·        Hazır olan sosu çorbanın içine ilave edin. Tencereye 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.  Çorbayı 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.

·        Çorbayı sunum kâselerine doldurun. Dilerseniz çorbaya daha fazla tarhun otu ekleyerek servis edebilirsiniz. Dillere destan yöresel çorbanız emrinize amade. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)