Zorluk: Kolay
Bekleme süresi: 12 saat
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Yarım
su bardağı Saban yeşil mercimek
Yarım
su bardağı Saban nohut
Yarım
su bardağı buğday
1
adet soğan
1
lt sıcak su
1
tablet Hürrem et bulyon
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım
çay bardağı, 60 ml Sırım zeytinyağı
1
tatlı kaşığı Destan kimyon
1
çay kaşığı Destan karabiber
4
diş sarımsak
3
çorba kaşığı tarhun otu
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
·
Yarım
su bardağı yeşil mercimeği ve yarım su bardağı nohuttu bir gece önceden
ıslatın. Islatılmış yeşil mercimek, nohut ve buğdayı ayrı tencerelerde
yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
·
Geniş
bir tencereye haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve buğdayı ekleyin. 1 litre sıcak
suya 1 tablet et bulyon ekleyip karıştırın. Tencereye 1 litre suyu ekleyin ve
kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak ısıtın.1 adet piyazlık doğranmış
soğan, 4 diş ince ince dilimlenmiş sarımsak ekleyin ve soğanlar yumuşayana
kadar kaynatın.
·
Bir
sos tenceresine yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı domates salçasını
ekleyip kısık ateşte 2 dakika kavurun. 3 çorba kaşığı tarhun otunu tencereye
ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
·
Hazır
olan sosu çorbanın içine ilave edin. Tencereye 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay
kaşığı toz karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Çorbayı 10 dakika kadar karıştırarak
kaynatın.
·
Çorbayı
sunum kâselerine doldurun. Dilerseniz çorbaya daha fazla tarhun otu ekleyerek
servis edebilirsiniz. Dillere destan yöresel çorbanız emrinize amade. Afiyet
olsun!