Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
Bekleme süresi: 1 saat
1
adet Bili bili yumurta sarısı
2
paket Buono sütlü çikolata veya %85 bitter çikolata
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çay kaşığı Destan vanilin
2
tepeleme çorba kaşığı Şafak toz şeker
1
çorba kaşığı Vip Gold kahve
2
adet Bili bili yumurta beyazı
1,5
paket krema
1
avuç Topi tanem çikolata
1
adet Topi yumurta çikolata
2
tane çilek
Birkaç
yaprak nane filizi
·
Ufak
bir sos tenceresinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Ocağın altını kısık
ayarında açın ve tencerenin üzerine geniş bir kâse koyun. Kâsenin dibi sıcak
suya temas etmemeli. Kâsenin içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı ile 2 paket
sütlü çikolata kırarak ekleyin ve karıştırarak çikolatayı eritin. Bu aşamada
kâsenin ısısının fazla olmaması ve çikolatayı pişirmemesi gerekir. Erimiş
çikolatayı kenara ayırın.
·
2
orta boy kâseyi tezgâha alın. İlk kâseye 1,5 paket (300 ml) krema, 1 çay kaşığı
vanilin, 1 çorba kaşığı kahve ve 2 çorba kaşığı toz şeker ekleyin. Kâsedeki
malzemeleri çırpma teli ile 25 saniye kadar iyice çırpın. 1 adet yumurta
sarısını karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Erimiş çikolataları kâseye
ekleyin ve çikolataları karışım ile iyice karıştırın.
·
2
yumurta beyazını diğer kâseye ekleyin. Mutfak mikseri ile 30 saniye kadar
çırparak köpükler oluşturun. Kâseye çok az tuz ekleyerek yüksek devirde yumurta
bulutu olana kadar çırpın.
·
İki
kâseyi birbiriyle karıştırın. Karıştırma aşamasında yumurta beyazlarının sönmemesi
için bir spatula ile alttan üstte yumurta beyazları kaybolana kadar karıştırın.
·
Hazırlanan
çikolatalı kahveli mousse’ları sunum kâselerine doldurun ve en az 1 saat
buzdolabında bekletin. İyice soğumuş ve püre kıvamına ulaşmış mousse’ların
üzerine çikolata yumurtalarından ve tane çikolatalardan süslemeler oluşturun.
Dilerseniz üzerine eklediğiniz birkaç dilim çilek ile taze nane filizleri ile
sunumu bir pastane havasına çevirebilirsiniz.
·
Dünyaca
ünlü ve yemeğe doyamayacağınız çikolatalı kahveli mousse hazır ve nazır. Afiyet
olsun.