Sahurluk Akıtma

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 3 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

1,5 çay bardağı Efsane un

1 çay bardağı Dost süt

1 çay bardağı su

1 adet Bili bili yumurta

1 çorba kaşığı eritilmiş Pervin tereyağı

1 tutam Rafine Sofra tuz        

9 adet Simbat hurma

3 dilim Dost süzme peynir

1 çorba kaşığı Kerem kaymak

2 çorba kaşığı Balkaşık bal

3 çorba kaşığı İnci siyah ve yeşil zeytin

2 dilim Ramazan pidesi

 

           Geniş bir kâseye 1,5 çay bardağı un, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı su, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ve 1 tutam tuz ilave edip çırpın. Hazırlanan karışımı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

           Tavayı ocağa alın ve tavayı iyice ısıtın. Buzdolabından çıkartılan harcı bir kere çırpın ve bir kepçe harcı tavaya ekleyip yayın. Akıtma harcı birkaç dakika içerisinde tavadan ayrılacaktır. Akıtmanın diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi gerçekleştirin.

           Geniş bir sini tepsiye akıtmaları alın. Tepsiye bal kaymak, süzme peynir, zeytin yağlanmış zeytinler ile hurmaları özenle yerleştirin. Tepsiye Ramazan pidelerinden de dilimleyip koyun. Çay eşliğinde sahur vakitlerinin aranacak lezzeti akıtma emrinize amade. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)