Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 3 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
1,5
çay bardağı Efsane un
1
çay bardağı Dost süt
1
çay bardağı su
1
adet Bili bili yumurta
1
çorba kaşığı eritilmiş Pervin tereyağı
1
tutam Rafine Sofra tuz
9
adet Simbat hurma
3
dilim Dost süzme peynir
1
çorba kaşığı Kerem kaymak
2
çorba kaşığı Balkaşık bal
3
çorba kaşığı İnci siyah ve yeşil zeytin
2
dilim Ramazan pidesi
• Geniş bir kâseye 1,5 çay bardağı un,
1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı su, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı eritilmiş
tereyağı ve 1 tutam tuz ilave edip çırpın. Hazırlanan karışımı en az yarım saat
buzdolabında dinlendirin.
• Tavayı ocağa alın ve tavayı iyice
ısıtın. Buzdolabından çıkartılan harcı bir kere çırpın ve bir kepçe harcı tavaya
ekleyip yayın. Akıtma harcı birkaç dakika içerisinde tavadan ayrılacaktır.
Akıtmanın diğer yüzeyini de aynı şekilde pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi
gerçekleştirin.
• Geniş bir sini tepsiye akıtmaları
alın. Tepsiye bal kaymak, süzme peynir, zeytin yağlanmış zeytinler ile
hurmaları özenle yerleştirin. Tepsiye Ramazan pidelerinden de dilimleyip koyun.
Çay eşliğinde sahur vakitlerinin aranacak lezzeti akıtma emrinize amade. Afiyet
olsun.