Zorluk: Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 35 dakika
1 çorba
kaşığı Saban yeşil mercimek
1 çorba
kaşığı Saban kırmızı mercimek
1 çorba
kaşığı Saban kırık pirinç
1 çorba
kaşığı Saban bulgur
1,5 litre
sıcak su
1 tablet
Hürrem tavuk bulyon
2 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
1 adet soğan
1 çorba
kaşığı Destan nane
1 tatlı
kaşığı Destan karabiber
1 tatlı
kaşığı Destan pul biber
1 çorba
kaşığı Yurdum domates salçası
1 silme
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1 su bardağı
Dost yoğurt
1 adet Bili
bili yumurta sarısı
1 çorba
kaşığı Efsane un
• 1’er çorba kaşığı yeşil mercimeği,
kırmızı mercimeği, kırık pirinci ve bulguru bol suda yıkayın ve süzülen
bakliyatları geniş bir tencereye alın.
• 1,5 litre sıcak suyu 1 tablet tavuk
bulyon ile karıştırın ve tencereye aktarın. Ocağın altını açıp bakliyatlar
yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın.
• Ayrı bir kâseye 1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı un ekleyin ve iyice çırpın. Haşlama suyundan
bir kepçe alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak ekleyin. Bu sayede yoğurtlu karışım
ılıyacak ve çorba içerisinde kesilmeyecek. 3 kepçe eklenmiş ve ılıyan yoğurtlu
karışımı karıştırarak tencereye ekleyip karıştırın. Ocağın altını kısın.
• Geniş bir tavayı ocağa alın. Tavaya 2
çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. Tavaya 1 adet sıçan dişi kesilmiş
soğanları ekleyin ve hafif renk alana kadar kavurun. Tavaya 1 çorba kaşığı
domates salçasını, 1 çorba kaşığı naneyi, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı
kaşığı pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Tavaya 1 kepçe çorbanın
suyundan ilave edin ve çorbaya salçalı karışımı ekleyip karıştırın.
• Hem bereketi ile hem ağızlarda
dolaşan lezzeti ile yemeğe dolamayacağınız Dört Kaşık çorbası emrinize amade.
Dilerseniz Ramazan pidesi ve turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.