Etli Tirit

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

 

2 paket Emin dana kuşbaşı

1 çorba kaşığı Efsane un

1 çay kaşığı Destan tarçın

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

Yarım litre sıcak su

1 baş sarımsak

2 adet soğan

2 çorba kaşığı Fıçı sirke

1 çorba kaşığı Serel pekmez

1 su bardağı Dost yoğurt

2 diş sarımsak

2 avuç Simbat ceviz

Yarım bayat Ramazan pidesi

 

            Geniş bir kâseye 2 paket dana kuşbaşıyı, 1 çorba kaşığı unu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı toz tarçını ve 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyip karıştırın. Tüm malzemelerin birbiri ile bütünleştiğinden emin olun.

            Düdüklü tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın. Kızan tereyağlarının içerisine hazırlanmış olan kuşbaşı etleri ekleyip karıştırarak kavurun. 2 adet 4’e bölünmüş soğanı tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Bir bütün sarımsağı ortadan ikiye bölün ve tencereye yerleştirin. Tencereye 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı tuz, 1 litre su ve 2 çorba kaşığı sirke ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklü istenilen ısıya ulaştığı zaman ocağın altını kısın ve 30 dakika pişirin. Düdüklünün buharını alın.

            Sunum tabağına kavrulmuş Ramazan pidelerini yerleştirin ve üzerine tirit suyundan gezdirin. 1 su bardağı kadar yoğurdu pidelerin üzerine gezdirin ve üzerine lokum gibi yumuşak etleri ekleyin. En son 2 avuç kadar parçalanmış ve kavrulmuş cevizi etlerin üzerine ekleyin.

            Küçük bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağı kızdırın. Kızmış tereyağının içerisine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip tereyağını köpürtün.

            Mis gibi kokusu, lokum kıvamında eti ve suyuna doyum olmaz tiridin üzerine hazırlanan yağı gezdirin. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)