Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
2 paket Emin
dana kuşbaşı
1 çorba
kaşığı Efsane un
1 çay kaşığı
Destan tarçın
1 çay kaşığı
Destan karabiber
1 tatlı
kaşığı Destan kekik
1 çorba
kaşığı Rafine Sofra tuz
2 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
Yarım litre
sıcak su
1 baş
sarımsak
2 adet soğan
2 çorba
kaşığı Fıçı sirke
1 çorba
kaşığı Serel pekmez
1 su bardağı
Dost yoğurt
2 diş
sarımsak
2 avuç Simbat
ceviz
Yarım bayat
Ramazan pidesi
• Geniş bir kâseye 2 paket dana
kuşbaşıyı, 1 çorba kaşığı unu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı toz
tarçını ve 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyip karıştırın. Tüm malzemelerin birbiri
ile bütünleştiğinden emin olun.
• Düdüklü tencereye 2 çorba kaşığı
tereyağını ekleyip kızdırın. Kızan tereyağlarının içerisine hazırlanmış olan
kuşbaşı etleri ekleyip karıştırarak kavurun. 2 adet 4’e bölünmüş soğanı
tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Bir bütün sarımsağı ortadan ikiye bölün
ve tencereye yerleştirin. Tencereye 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı tuz,
1 litre su ve 2 çorba kaşığı sirke ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklü
istenilen ısıya ulaştığı zaman ocağın altını kısın ve 30 dakika pişirin.
Düdüklünün buharını alın.
• Sunum tabağına kavrulmuş Ramazan
pidelerini yerleştirin ve üzerine tirit suyundan gezdirin. 1 su bardağı kadar
yoğurdu pidelerin üzerine gezdirin ve üzerine lokum gibi yumuşak etleri
ekleyin. En son 2 avuç kadar parçalanmış ve kavrulmuş cevizi etlerin üzerine
ekleyin.
• Küçük bir sos tavasına 1 çorba kaşığı
tereyağı kızdırın. Kızmış tereyağının içerisine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
ekleyip tereyağını köpürtün.
• Mis gibi kokusu, lokum kıvamında eti
ve suyuna doyum olmaz tiridin üzerine hazırlanan yağı gezdirin. Afiyet olsun.