Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
4
yaprak Lezzethane milföy
1
paket Simbat Antep fıstığı
2
su bardağı Şafak toz şeker
2
su bardağı su
2
damla Limon suyu
1
çorba kaşığı Şafak toz şeker
1,5
çorba kaşığı Emin kaymak
Yarım
su bardağı Dost günlük süt
1,5
çorba kaşığı Yazgan irmik
3,5
çorba kaşığı Pervin tereyağı
·
Ufak bir tencerede 2 su bardağı şekeri ve 2
su bardağı suyu ocakta 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra içerisine 2 damla limon
suyu sıkın ve soğumaya bırakın.
·
1 paket Antep fıstığının kabukları ayıklayıp temizleyin.
İç Antep fıstıklarını bir parçalayıcıda ya da havanda pirinç büyüklüğünde parçalayın.
·
1,5 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Eriyen tereyağının içine 1,5 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı şeker ve yarım
su bardağı günlük süt ekleyin. Kısık ateşte irmik bütün sütü çekene kadar karıştırarak
pişirin. İrmik sütün hepsini çektiğinde irmikli içi soğumaya bırakın. Soğuyan
iç harca 1,5 çorba kaşığı kaymak ekleyip karıştırın.
·
4 yaprak milföyü tezgâha yayın ve 10 dakika
çözülmesini bekleyin. Çözülen milföylerin her birini kare şeklinde 8 parçaya
kesin. Her bir milföyün içine 1 tepeleme çay kaşığı irmikli harçtan koyun. Milföyün
2 köşesini birleştirip sıkıca bastırın. Eğer yapışmazsa biraz su
sürebilirsiniz. Açıkta kalan diğer iki ucuna 1 çay kaşığı kırılmış Antep
fıstıklarını doldurun ve sıkıca katlayarak yapıştırın. Hem tepe hem de yanlar
için katlama işlemini sündürerek yaparsanız milföyler pişerken açılmazlar.
·
Katlanan milföyleri tepsiye uç kısımları
altlarda kalacak şekilde bitişik dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını ocakta eritin
köpüğünü alın. Tereyağını milföylerin üzerine sürün.
·
170 derece alt-üst önceden ısıtılmış fansız
fırında 45 dakika orta rafta, eğer renk almazsa 5 dakika da en üst rafta
pişirin.
·
Milföyler fırından çıktığında üzerine soğumuş
şerbeti paylaştırın. 2-3 saat tercihen 12 saat bekleyin. Tepsinin ve
milföylerin sıcak, şerbetinde soğuk olmasına özen gösterin.
·
Şerbeti çeken şöbiyetlerin üzerine Antep
fıstığı serpin. Hem pratik hem de lezzet dolu Antep fıstıklı milföyden şöbiyet
hazır. Afiyet olsun.