Pideli Köfte

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 

1 paket Emin dana kıyma

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı Destan kekik

Yarım su bardağı Ekmecik galeta unu

1 adet soğan

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

Yarım su bardağı sıcak su

Yarım Ramazan pidesi

2 adet yeşil biber

2 adet domates

1 adet soğan

 

           Köftesi için geniş bir kâseye 1 paket kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, yarım su bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 adet rendelenmiş soğanı koyup 5 dakika kadar iyice yoğurun. Yoğrulan köfte harcını en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

           Dinlenmiş köfte harcından bezeler kopartın ve her bezeye anne köftesi şeklini vererek bir tabağa koyun. Vermiş olduğunuz şekillerde parmak izi çıktığına ve yassı bir şekil olduğuna özen gösterin. Köfteler pişerken pişeceklerdir.

           Geniş bir ızgara döküm tavayı ocağa alın ve iyice kızdırın. Gerekirse döküm tavayı sıvıyağ ile silebilirsiniz. Bu sayede köftelerin yapışmasını önlemiş olursunuz. Kızmış döküm tava içerisine köfteleri dizin. Eğer döküm tavada fazla yer kalmış ise kalan alanlara 2 adet yeşil biber, 2 adet ikiye doğranmış domates ve ikiye ayrılmış 1 adet soğanı ekleyin. Köfteleri her iki yüzeyine en az 7’şer dakika fazla köz etmeden kontrollü bir şekilde pişirin. Bu aşamada sebzelerinde piştiğinden emin olun. Pişmiş sebzeleri ve köfteleri döküm tavadan alın.

           Döküm tavayı hiç temizlemeden ufak parçalara bölünmüş yarım ramazan pidesini kızartın. Tavanın içinde kalan lezzetli yağın ekmeklere değdiğine özen gösterin.

           Ufak bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. Tavaya 1 çorba kaşığı domates saçlası ile 1 çay kaşığı kekik ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş karışıma yarım su bardağı sıcak su ilave edin ve bu şekille 2 dakika daha karıştırın.

           Geniş bir sunum tabağının üzerine kızarmış pideleri koyun. Pidelerin üzerine hazırlanan sosun bir kısmını gezdirin. Pidelerin üzerine köfteleri ve sebzeleri koyun. Tabağın bir bölümüne 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyip köftelerin üzerine kalan sosu gezdirin.

           Geniş aile sofralarında iştah kabartacak bu lezzet tüm ihtişamı ile hazır ve nazır. Afiyet olsun



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)