Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
1 paket Emin
dana kıyma
1 tatlı
kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı
Destan kimyon
1 çay kaşığı
Destan kekik
Yarım su
bardağı Ekmecik galeta unu
1 adet soğan
1 çay kaşığı
Destan karabiber
1 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba
kaşığı Yurdum domates salçası
Yarım su
bardağı sıcak su
Yarım
Ramazan pidesi
2 adet yeşil
biber
2 adet
domates
1 adet soğan
• Köftesi için geniş bir kâseye 1 paket
kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, yarım su
bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 adet rendelenmiş soğanı koyup 5
dakika kadar iyice yoğurun. Yoğrulan köfte harcını en az yarım saat
buzdolabında dinlendirin.
• Dinlenmiş köfte harcından bezeler
kopartın ve her bezeye anne köftesi şeklini vererek bir tabağa koyun. Vermiş
olduğunuz şekillerde parmak izi çıktığına ve yassı bir şekil olduğuna özen
gösterin. Köfteler pişerken pişeceklerdir.
• Geniş bir ızgara döküm tavayı ocağa
alın ve iyice kızdırın. Gerekirse döküm tavayı sıvıyağ ile silebilirsiniz. Bu
sayede köftelerin yapışmasını önlemiş olursunuz. Kızmış döküm tava içerisine
köfteleri dizin. Eğer döküm tavada fazla yer kalmış ise kalan alanlara 2 adet
yeşil biber, 2 adet ikiye doğranmış domates ve ikiye ayrılmış 1 adet soğanı
ekleyin. Köfteleri her iki yüzeyine en az 7’şer dakika fazla köz etmeden
kontrollü bir şekilde pişirin. Bu aşamada sebzelerinde piştiğinden emin olun.
Pişmiş sebzeleri ve köfteleri döküm tavadan alın.
• Döküm tavayı hiç temizlemeden ufak
parçalara bölünmüş yarım ramazan pidesini kızartın. Tavanın içinde kalan
lezzetli yağın ekmeklere değdiğine özen gösterin.
• Ufak bir sos tavasına 1 çorba kaşığı
tereyağı ekleyip kızdırın. Tavaya 1 çorba kaşığı domates saçlası ile 1 çay
kaşığı kekik ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş karışıma yarım su
bardağı sıcak su ilave edin ve bu şekille 2 dakika daha karıştırın.
• Geniş bir sunum tabağının üzerine
kızarmış pideleri koyun. Pidelerin üzerine hazırlanan sosun bir kısmını
gezdirin. Pidelerin üzerine köfteleri ve sebzeleri koyun. Tabağın bir bölümüne
2 çorba kaşığı yoğurt ekleyip köftelerin üzerine kalan sosu gezdirin.
• Geniş aile sofralarında iştah
kabartacak bu lezzet tüm ihtişamı ile hazır ve nazır. Afiyet olsun