Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
2
adet Connex yufka
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
300gr
Emin kıyma
2
adet kuru soğan
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
kâse Dost yoğurt
2
diş sarımsak
1.5
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
3
dal taze kekik
1
çay bardağı sıcak su
4
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
·
Ufak
bir sos tavasına 4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip yağız kızdırın. Kızan
zeytinyağının içerisine 1,5 çorba kaşığı domates salçası ve 3 dal taze kekik
ekleyip kavurmaya devam edin. 3 dakika kavrulan salçanın üzerine 1 çay bardağı
sıcak su ekleyin ve salça domates sosu kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
·
Geniş
bir kâse içerisine 300 gr kıyma, 2 adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı tuz ve
1 çay kaşığı karabiber ekleyip yoğurun.
1 adet yufkayı tezgâha alın ve ikiye katlayın. Yufkaları orta boy bir
kâse ile keserek çemberler oluşturun. Her çember içerisine yoğurulmuş harçtan
ceviz büyüklüğünde bezeler ekleyin. Hafif ıslanmış yufkayı katlayarak harcı
yufka içerisine gömün. Diğer çemberlere de aynı işlemi gerçekleştirin.
·
Hazırlanan
mantıların üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve 200 derece alt üst ızgara fansız
sırında 30 dakika üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
·
Bu
aşamada 1 kâse yoğurt içerisine 2 diş sarımsak püresi ekleyip çırpın.
·
Ufak
bir kâse içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay
kaşığı nane ekleyip kavurun.
·
Sunum
tabağının tabanına hazırlanan domates sosundan üzerine çıtır çıtır mantılardan
ekleyin. Mantıların üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve baharat yakılmış
tereyağını ekleyin. Ağızlarda şölen oluşturacak pratik sosyete mantısı hazır.
Afiyet olsun.