Porsiyon: 4 kişilik
Zorluk: Kolay
Hazırlık: 50 Dakika
Pişirme: -
1,5 su bardağı Saban köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum acı biber salçası
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tepeleme çorba kaşığı Yurdum tatlı biber salçası
1 tepeleme çorba kaşığı isot
1 çorba kaşığı sumak
5 çorba kaşığı sıcak su
1 çorba kaşığı Destan kimyon
1 silme tatlı kaşığı Destan karabiber
3 küp buz Yarım bağ maydanoz
2 dal nane
8 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
4 çorba kaşığı Efor nar ekşisi
• 1 tepeleme çorba kaşığı isotu, 1 çorba kaşığı sumağı ve 5 çorba kaşığı sıcak suyu bir kasede karıştırın.
• 1 adet kuru soğanı rendeleyin.
• 1.5 su bardağı köftelik bulguru, 1’er tepeleme çorba kaşığı domates salçası ve biber salçasını, 1 adet rendelenmiş kuru soğanı çiğ köfte tepsisinde karıştırın.
• Bulgurlu karışımın içerisine baharatlı sıcak su karışımını, 1 çorba kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 silme tatlı kaşığı karabiberi ekleyin, karıştın.
• Malzemeler birbirine geçtiğinde 3 küp buzu iri iri kırıp ekleyin ve buzlar eriyene kadar yoğurun.
• Buzlar eridiğinde 4 çorba kaşığı nar ekşisini, 3 çorba kaşığı zeytinyağını, yarım bağ doğranmış maydanozu, 8 dal doğranmış yeşil soğanı, 2 dal doğranmış naneyi de ekleyin, karıştırın.
• Bir kaseye su doldurup elinizi ıslatın ve çiğ köfteleri porsiyonlayın.
• Porsiyonlanan çiğ köfteleri marulların üzerine dizin ve limonla servis edin.
Afiyet Olsun!