Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
2
paket Emin dana kuşbaşı
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Destan kekik
3
dal taze kekik
3
dal taze biberiye
1
su bardağı su
2
avuç donuk vişne
1
çorba kaşığı Serel üzüm pekmezi
1
çorba kaşığı Efsane un
1
dal taze soğan
·
Geniş
bir kâseye 2 paket dana kuşbaşı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çorba kaşığı un ekleyip
karıştırın. Etlerin tüm malzemelerle iyice karışmış olması gerekmektedir.
·
Düdüklü
tencereyi ocağa alın ve tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip tereyağını
kızdırın. Kâsedeki malzemeleri tencereye ekleyip 5 dakika iyice kavurun. Bu
sayede etler düdüklü tencere içerisinde bütünlüğünü kaybetmeyecekler. Kavrulmuş
etlerin üzerine 1 avuç dondurulmuş vişne, 1 çorba kaşığı pekmez ve 3’er dal
bağlanmış biberiye ile kekiği ekleyin. 1 su bardağı suyu tencereye koyup
kapağını kapatın. Düdüklüyü 2 ayarında yani et seviyesine getirin ve düdüğü
çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin. 15 dakika sonunda düdüklünün
kapağını açın ve hala sıcak iken 1 avuç dondurulmuş vişneyi ekleyip karıştırın.
·
Tel
tel tandır tadında vişneli etler hazır. Dilerseniz yanında pirinç pilavı ve
üzerine ince ince doğranmış taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.