Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
1
adet soğan
4
diş sarımsak
Yarım
su bardağı haşlanmış Saban yeşil mercimek
Yarım
su bardağı haşlanmış Saban nohut
Yarım
su bardağı Ekmecik erişte
Yarım
su bardağı Cardella tel şehriye
1
çorba kaşığı Yurdum domates salça
5
su bardağı sıcak su
1
tablet Hürrem tavuk bulyon
4-5
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan nane
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
·
3
çorba kaşığı nohudu bir gece önceden suda bekletin. 3 çorba kaşığı yeşil
mercimek ile nohutları yıkayın. Yıkanmış nohut ve yeşil mercimekleri hafif diri
kalana kadar yaklaşık yarım saat haşlayın. Haşlanmış bakliyatları süzün.
·
Tencereyi
ocağa alın ve 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip ocağın altını açın. 1 adet
rendelenmiş soğanı tencereye ekleyip karıştırarak kavurun. Hafif renk alan
soğanların üzerine 4 diş ince ince kesilmiş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam
edin. 1 çorba kaşığı domates salçasını
tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Böylelikle domates salçasının
lezzeti ortaya çıkacaktır.
·
Bir
sürahiye 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve içerisine 1 tablet tavuk suyu koyup
iyice karıştırın. Sıcak suyu tencereye ekleyip 3 dakika daha karıştırmaya devam
edin.
·
Yarım
su bardağı tel şehriyeyi, yarım su bardağı erişteyi, yarım su bardağı haşlanmış
yeşil mercimeği, yarım su bardağı nohudu ve 1 çay kaşığı tuzu tencereye
ekleyin. Tenceredeki malzemeleri 7 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını
kapatın.
·
Küçük
bir tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı naneyi hafif
yakın. Tencereye köpüren tereyağını ekleyin.
·
Bereketli
ve sağlık dolu Hanım ağa çorbası hazır ve nazır. Afiyet olsun.