Hanımağa Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

1 adet soğan

4 diş sarımsak

Yarım su bardağı haşlanmış Saban yeşil mercimek

Yarım su bardağı haşlanmış Saban nohut

Yarım su bardağı Ekmecik erişte

Yarım su bardağı Cardella tel şehriye

1 çorba kaşığı Yurdum domates salça

5 su bardağı sıcak su

1 tablet Hürrem tavuk bulyon

4-5 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan nane

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

·        3 çorba kaşığı nohudu bir gece önceden suda bekletin. 3 çorba kaşığı yeşil mercimek ile nohutları yıkayın. Yıkanmış nohut ve yeşil mercimekleri hafif diri kalana kadar yaklaşık yarım saat haşlayın. Haşlanmış bakliyatları süzün.

·        Tencereyi ocağa alın ve 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip ocağın altını açın. 1 adet rendelenmiş soğanı tencereye ekleyip karıştırarak kavurun. Hafif renk alan soğanların üzerine 4 diş ince ince kesilmiş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.  1 çorba kaşığı domates salçasını tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Böylelikle domates salçasının lezzeti ortaya çıkacaktır.

·        Bir sürahiye 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve içerisine 1 tablet tavuk suyu koyup iyice karıştırın. Sıcak suyu tencereye ekleyip 3 dakika daha karıştırmaya devam edin.

·        Yarım su bardağı tel şehriyeyi, yarım su bardağı erişteyi, yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği, yarım su bardağı nohudu ve 1 çay kaşığı tuzu tencereye ekleyin. Tenceredeki malzemeleri 7 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatın.

·        Küçük bir tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı naneyi hafif yakın. Tencereye köpüren tereyağını ekleyin.

·        Bereketli ve sağlık dolu Hanım ağa çorbası hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)