Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 3 dakika
1
adet kruvasan
Yarım
parça avokado
5
dal roka
3
dilim Emin Antep fıstıklı salam
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
5
dilim Aknaz gurme peyniri
3
adet Bili bili yumurta
Yarım
paket Dost krema
Yarım
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım
çay kaşığı Destan karabiber
·
Bir
kâse içerisine 3 adet yumurta, yarım paket krema, yarım çay kaşığı tuz ve yarım
çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın. Karışmış olan kâseye 2 dilim gurme
peynirini ufak parçalar halinde ekleyip karıştırın.
·
Tavayı
ocağa alın ve tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın. Kızmış
tereyağına kâsede çırpılmış yumurtayı dökün ve karıştırarak pişirin. Yumurtanın
fazla pişmemiş, bebek maması kıvamında olmasına özen gösterin. Yaklaşık 3
dakika içerisinde yumurta pişmiş olacak.
·
1
adet kruvasanı yandan ikiye kesin. Kruvasan içerisine 5 dal roka, 3 dilim gurme
peyniri dizin. Peynirin üzerine yumurtayı yayarak yerleştirin. 3 dilim salamı
yumurtanın üzerine yayarak koyun. Yarım avokadoyu kabuğundan ayırın ve ince
ince yarım ay doğrayın. Salamların üzerine avokadoları yayarak koyun. En son
kruvasanın kapağı olan üst parça kruvasanı koyun.
·
Sıcak
bir çay eşlinde şık restoranların en sevilen avokadolu çırpılmış yumurtalı
kruvasan emrinize amade.