Avokadolu Çırpılmış Yumurtalı Kruvasan

1 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 3 dakika

 

1 adet kruvasan

Yarım parça avokado

5 dal roka

3 dilim Emin Antep fıstıklı salam

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

5 dilim Aknaz gurme peyniri

3 adet Bili bili yumurta

Yarım paket Dost krema

Yarım çay kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım çay kaşığı Destan karabiber

 

·        Bir kâse içerisine 3 adet yumurta, yarım paket krema, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın. Karışmış olan kâseye 2 dilim gurme peynirini ufak parçalar halinde ekleyip karıştırın.

·        Tavayı ocağa alın ve tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın. Kızmış tereyağına kâsede çırpılmış yumurtayı dökün ve karıştırarak pişirin. Yumurtanın fazla pişmemiş, bebek maması kıvamında olmasına özen gösterin. Yaklaşık 3 dakika içerisinde yumurta pişmiş olacak.

·        1 adet kruvasanı yandan ikiye kesin. Kruvasan içerisine 5 dal roka, 3 dilim gurme peyniri dizin. Peynirin üzerine yumurtayı yayarak yerleştirin. 3 dilim salamı yumurtanın üzerine yayarak koyun. Yarım avokadoyu kabuğundan ayırın ve ince ince yarım ay doğrayın. Salamların üzerine avokadoları yayarak koyun. En son kruvasanın kapağı olan üst parça kruvasanı koyun.

·        Sıcak bir çay eşlinde şık restoranların en sevilen avokadolu çırpılmış yumurtalı kruvasan emrinize amade.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)