Muzlu İbiza

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 25 dakika

Bekleme süresi: 4 saat

Pişirme süresi: 10 dakika

 

2 paket Süsse fındıklı bisküvi

1 çorba kaşığı erimiş Pervin tereyağı

1 paket Daphne vanilyalı pastacı kreması

1 su bardağı Dost süt

3 adet muz

1 litre Dost süt

1 su bardağı Şafak toz şeker

1,5 su bardağı Efsane un

2 çorba kaşığı Daphne kakao

1 paket Efsane vanilin

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

 

·        2 paket fındıklı bisküviyi mutfak robotunda ufalanana kadar çekin. Bu işlemi yaparken bir taraftan da 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını bisküvilere ekleyin. Bisküviler kum gibi bir hal almalı.

·        Orta boy bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un ve 2 çorba kaşığı kakao ekleyip karıştırarak ısıtın. Kakaolu muhallebi kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kısın ve bu şekilde 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Oluşacak ufak parçacıklar sizi yanıltmasın. Muhallebinin set bir kıvamda olması gerekir. Hazırlanan muhallebinin üzerine değecek şekilde bir streç film serin ve soğuması için bekletin.

·        Geniş bir kâseye 1 paket vanilyalı pastacı kreması ekleyin. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyip el mikseri ile iyice çırpın.

·        Orta boy bir tepsiye bisküvi kırıntıları yayın. Burada 35x25 alçak hazneli bir tepsi kullanabilirsiniz. Bu sayede tepsi içinden daha kolay çıkacaktır. Yayılmış bisküvi kırıntıları sert bir bardak yardımı ile iyice bastırın. Sıkı ve sert bir dokuda olmalı. Tepsiye pastacı kremasını yayıp, üzerini düzleştirin. Hazırlanan kakaolu muhallebiyi ufak bir karıştırma sonrası tepsiye dökün. Kakaolu muhallebiyi tepsiye yayın. Tepsinin üzerini streçleyin ve 1 gece buzdolabında bekleyin.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)