Zorluk:
Zor
Hazırlık
süresi: 25 dakika
Bekleme
süresi: 4 saat
Pişirme
süresi: 10 dakika
2 paket Süsse
fındıklı bisküvi
1 çorba
kaşığı erimiş Pervin tereyağı
1 paket Daphne
vanilyalı pastacı kreması
1 su bardağı Dost
süt
3 adet muz
1 litre Dost süt
1 su bardağı
Şafak toz şeker
1,5 su
bardağı Efsane un
2 çorba
kaşığı Daphne kakao
1 paket
Efsane vanilin
1 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
·
2
paket fındıklı bisküviyi mutfak robotunda ufalanana kadar çekin. Bu işlemi
yaparken bir taraftan da 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını bisküvilere
ekleyin. Bisküviler kum gibi bir hal almalı.
·
Orta
boy bir tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un ve 2 çorba
kaşığı kakao ekleyip karıştırarak ısıtın. Kakaolu muhallebi kaynama noktasına
geldiğinde ocağın altını kısın ve bu şekilde 3 dakika daha karıştırarak
pişirin. Oluşacak ufak parçacıklar sizi yanıltmasın. Muhallebinin set bir
kıvamda olması gerekir. Hazırlanan muhallebinin üzerine değecek şekilde bir
streç film serin ve soğuması için bekletin.
·
Geniş
bir kâseye 1 paket vanilyalı pastacı kreması ekleyin. Üzerine 1 su bardağı
soğuk süt ekleyip el mikseri ile iyice çırpın.
·
Orta
boy bir tepsiye bisküvi kırıntıları yayın. Burada 35x25 alçak hazneli bir tepsi
kullanabilirsiniz. Bu sayede tepsi içinden daha kolay çıkacaktır. Yayılmış
bisküvi kırıntıları sert bir bardak yardımı ile iyice bastırın. Sıkı ve sert
bir dokuda olmalı. Tepsiye pastacı kremasını yayıp, üzerini düzleştirin.
Hazırlanan kakaolu muhallebiyi ufak bir karıştırma sonrası tepsiye dökün.
Kakaolu muhallebiyi tepsiye yayın. Tepsinin üzerini streçleyin ve 1 gece
buzdolabında bekleyin.