Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
2
parça Tazem kemiksiz tavuk ızgara
1
adet kuru soğan
1
köy biberi
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1
çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1
çorba kaşığı Dost yoğurt
1
tatlı kaşığı Destan kimyon
2
diş sarımsak
1
silme çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tatlı kaşığı Destan karabiber
2
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
tatlı kaşığı Destan pul biber
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
adet Ekmecik tortilla
·
2
parça kemiksiz tavuk ızgarayı ufak parçalar halinde doğrayın. Bir kâse
içerisine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba
kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 silme çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı
karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.
·
Tavayı
ocağa alın ve boş tavaya 1 adet tortilla ekmeği koyup 1 ‘er dakika arkalı önlü
pişirin. Diğer ekmek için de aynı işlemi yapın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı
koyup kızdırın. Tavaya 1 adet küp kesilmiş soğanı ekleyip kavurun. Hafif renk
almaya başlayan soğanların üzerine 2 diş ince kesilmiş sarımsak ekleyip
kavurmaya devam edin. 1 adet küp kesilmiş biberi tavaya ekleyip kavurun.
Tavuklu karışımı tavaya ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. 10 dakika
kavrulan tavukların üzerine tortilla ekmeğini kapak gibi basarak lezzetli
suyunun ekmeğe geçmesini sağlayın. Ekmeğin suyu kısmına tavuklu kokoreçten
koyun. Üzerine 1 tutam kekik ekleyin ve dürüm şeklinde sarın.
·
Efsane
lezzeti yanında turşu ve ayran ile servis edebilirsiniz.