Tavuklu Lavaş Kokoreç

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

2 parça Tazem kemiksiz tavuk ızgara

1 adet kuru soğan

1 köy biberi

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası

1 çorba kaşığı Dost yoğurt

1 tatlı kaşığı Destan kimyon

2 diş sarımsak

1 silme çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 adet Ekmecik tortilla

 

·        2 parça kemiksiz tavuk ızgarayı ufak parçalar halinde doğrayın. Bir kâse içerisine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 silme çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın.

·        Tavayı ocağa alın ve boş tavaya 1 adet tortilla ekmeği koyup 1 ‘er dakika arkalı önlü pişirin. Diğer ekmek için de aynı işlemi yapın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup kızdırın. Tavaya 1 adet küp kesilmiş soğanı ekleyip kavurun. Hafif renk almaya başlayan soğanların üzerine 2 diş ince kesilmiş sarımsak ekleyip kavurmaya devam edin. 1 adet küp kesilmiş biberi tavaya ekleyip kavurun. Tavuklu karışımı tavaya ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. 10 dakika kavrulan tavukların üzerine tortilla ekmeğini kapak gibi basarak lezzetli suyunun ekmeğe geçmesini sağlayın. Ekmeğin suyu kısmına tavuklu kokoreçten koyun. Üzerine 1 tutam kekik ekleyin ve dürüm şeklinde sarın.

·        Efsane lezzeti yanında turşu ve ayran ile servis edebilirsiniz.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)