Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 25 dakika
1
paket Mutfağım dondurulmuş bezelye
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
adet mor soğan
1
adet patates
2
diş sarımsak
1
tablet Hürrem tavuk bulyon
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
litre sıcak su
1
bağ fesleğen
3
çorba kaşığı Dost krema
1
avuç Mutfağım dondurulmuş mısır
Üzeri
için;
1
çorba kaşığı karamelize soğan
1
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
tatlı kaşığı Dost krema
• 1 litre sıcak su içerisine 1 tablet
tavuk bulyon ekleyip iyice karıştırın.
• Geniş bir tencereyi ocağa alın ve 1
çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyip hafif kızmaya başlayınca küp
kesilmiş mor soğan ve patatesi ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif renk almaya
başlayan sebzelerin üzerine 2 diş ince ince kesilmiş sarımsakları ekleyin.
Sarımsakları 1 dakika kadar kavurun ve tencereye 1 paket dondurulmuş bezelye
ekleyin. Sebzeleri bir tur karıştırın ve 1 bağ fesleğen yaprağını ile 1 litre
tavuk suyunu tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi
tencereye koyup tüm lezzetler birbiri ile bütünleşene kadar karıştırın.
Sebzeler yumuşayıp çorba kaynayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
• Yumuşayan sebzeli çorbayı el
blender’ı ile iyice çekin.
• 1 avuç dondurulmuş mısırı çorbaya
ekleyin.
• Ocağın altını kapatın ve 3 çorba
kaşığı kremayı tencereye ekleyip karıştırın. Bu aşamada iyice karıştırmanız
önemli. Aksi taktirde krema çorba içerisinde kesilebilir.
• Fesleğenli bezelyeli bahar çorbasını
kâselere doldurun ve üzerine gezdirilen krema, zeytinyağı gezdirip karamelize
soğan koyun.
• En son şık bir sunum için çorbaların
üzerine 1 tatlı kaşığı dondurulmuş bezelye ekleyin.
• Mevsimin en taze fesleğenleri ile
hazırlanan Bahar Çorbası hazır ve nazır. Afiyet olsun!