Bahar Çorbası

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

 

1 paket Mutfağım dondurulmuş bezelye

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 adet mor soğan

1 adet patates

2 diş sarımsak

1 tablet Hürrem tavuk bulyon

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 litre sıcak su

1 bağ fesleğen

3 çorba kaşığı Dost krema

1 avuç Mutfağım dondurulmuş mısır

 

Üzeri için;

1 çorba kaşığı karamelize soğan

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Dost krema

 

           1 litre sıcak su içerisine 1 tablet tavuk bulyon ekleyip iyice karıştırın.

           Geniş bir tencereyi ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyip hafif kızmaya başlayınca küp kesilmiş mor soğan ve patatesi ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif renk almaya başlayan sebzelerin üzerine 2 diş ince ince kesilmiş sarımsakları ekleyin. Sarımsakları 1 dakika kadar kavurun ve tencereye 1 paket dondurulmuş bezelye ekleyin. Sebzeleri bir tur karıştırın ve 1 bağ fesleğen yaprağını ile 1 litre tavuk suyunu tencereye ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi tencereye koyup tüm lezzetler birbiri ile bütünleşene kadar karıştırın. Sebzeler yumuşayıp çorba kaynayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

           Yumuşayan sebzeli çorbayı el blender’ı ile iyice çekin.

           1 avuç dondurulmuş mısırı çorbaya ekleyin.

           Ocağın altını kapatın ve 3 çorba kaşığı kremayı tencereye ekleyip karıştırın. Bu aşamada iyice karıştırmanız önemli. Aksi taktirde krema çorba içerisinde kesilebilir.

           Fesleğenli bezelyeli bahar çorbasını kâselere doldurun ve üzerine gezdirilen krema, zeytinyağı gezdirip karamelize soğan koyun.

           En son şık bir sunum için çorbaların üzerine 1 tatlı kaşığı dondurulmuş bezelye ekleyin.

           Mevsimin en taze fesleğenleri ile hazırlanan Bahar Çorbası hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)