Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Dinlendirme süresi: 1,5 saat
Pişirme süresi: 20 dakika
5
su bardağı (500 gr) Efsane un
1,5
su bardağı (330 ml) ılık su
1
paket Efsane instant maya
1
tatlı kaşığı Şafak toz şeker
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
5
dal fesleğen
1
küçük küp izmir tulumu
2
küp Dost beyaz peynir
1
avuç Simbat ceviz
1
adet dilim domates
2
dal fesleğen
10
parça Emin pastırma
1
avuç Binvezir rende kaşar
·
5
su bardağı unu, 1,5 su bardağı ılık suyu, 1 paket instant mayayı ve 1 tatlı
kaşığı tuzu bir kâse içerisinde yoğurun. Oluşan hamuru hafif unlanmış bir
kâseye koyun ve üzerine nemli bir bez serip en az 1,5 saat dinlendirin. Eğer
oluşan hamuru streçli bir şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz daha
güzel sonuç alabilirsiniz.
·
Fırını
220 derece alt üst fansız ayarlayın. Fırın rafının en alttan ikinci kısmına
fırın tepsisi yerleştirin.
·
Dinlenmiş
hamuru az bir miktarda unlanmış tezgâha alın ve ikiye bölün. Hamurlardan yuvarlak
bir şekilde açın. Açılan hamurun üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağını sürün. Hamuru
ikiye kapatın ve fırına koyun. Sandviç pizzayı 15-20 dakika kadar pişirin.
Dilerseniz bu aşamada yumuşak bir hamur için bir miktar su, çıtır bir hamur
için bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
·
Bu
aşamada Pesto sosu için mutfak robotuna 5 dal fesleğen yaprağı, yarım bağ nane
yaprağı, 1 küçük küp İzmir tulumu, 1 küp beyaz peynir ve 1 avuç ceviz ekleyip
yüksek devirde çekin.
·
Pizza
hamurunu tezgâha alın ve katlı yerinden açın. 3 çorba kaşığı pesto sosundan
yayarak ekleyin. Fesleğen yapraklarını, yarım avuç rende kaşarı, ince
dilimlenmiş küp beyaz peynirlerini, 4-5 adet dilim domatesleri ve son olarak
çıtırdatılan pastırma dilimlerini pizza sandviçin içerisine ekleyin.
Tadına inanılmaz çıtır çıtır ekmeği ile bol malzemeli
pizza sandviç hazır. Afiyet olsun!