Pizza Sandviç

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Dinlendirme süresi: 1,5 saat

Pişirme süresi: 20 dakika

 

5 su bardağı (500 gr) Efsane un

1,5 su bardağı (330 ml) ılık su

1 paket Efsane instant maya

1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

5 dal fesleğen

1 küçük küp izmir tulumu

2 küp Dost beyaz peynir

1 avuç Simbat ceviz

1 adet dilim domates

2 dal fesleğen

10 parça Emin pastırma

1 avuç Binvezir rende kaşar

 

·        5 su bardağı unu, 1,5 su bardağı ılık suyu, 1 paket instant mayayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kâse içerisinde yoğurun. Oluşan hamuru hafif unlanmış bir kâseye koyun ve üzerine nemli bir bez serip en az 1,5 saat dinlendirin. Eğer oluşan hamuru streçli bir şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel sonuç alabilirsiniz.

·        Fırını 220 derece alt üst fansız ayarlayın. Fırın rafının en alttan ikinci kısmına fırın tepsisi yerleştirin.

·        Dinlenmiş hamuru az bir miktarda unlanmış tezgâha alın ve ikiye bölün. Hamurlardan yuvarlak bir şekilde açın. Açılan hamurun üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağını sürün. Hamuru ikiye kapatın ve fırına koyun. Sandviç pizzayı 15-20 dakika kadar pişirin. Dilerseniz bu aşamada yumuşak bir hamur için bir miktar su, çıtır bir hamur için bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

·        Bu aşamada Pesto sosu için mutfak robotuna 5 dal fesleğen yaprağı, yarım bağ nane yaprağı, 1 küçük küp İzmir tulumu, 1 küp beyaz peynir ve 1 avuç ceviz ekleyip yüksek devirde çekin.

·        Pizza hamurunu tezgâha alın ve katlı yerinden açın. 3 çorba kaşığı pesto sosundan yayarak ekleyin. Fesleğen yapraklarını, yarım avuç rende kaşarı, ince dilimlenmiş küp beyaz peynirlerini, 4-5 adet dilim domatesleri ve son olarak çıtırdatılan pastırma dilimlerini pizza sandviçin içerisine ekleyin.

Tadına inanılmaz çıtır çıtır ekmeği ile bol malzemeli pizza sandviç hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)