Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Dinlendirme
süresi: 1 saat
Pişirme
süresi: 30 dakika
2
adet köy biberi
1
adet kapya
2
diş sarımsak
1
paket Emin kıyma
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan pul biber
1
çay kaşığı Destan karabiber
3
çorba kaşığı Yurdum közlenmiş patlıcan
1
tane Yurdum közlenmiş kırmızı biber
1
adet közlenmiş domates
2
diş közlenmiş sarımsak
2
çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
1
avuç Simbat ceviz
3
adet Ekmecik lavaş
·
1
gece önceden 6 adet ahşap şişi su dolu bir kaba koyun. Bu sayede pişirme
esnasında ahşap şişler yanmayacak.
·
Köftesi
için 2 adet köy biberini, 1 adet kapya biberi ve 2 diş sarımsağı minik küpler
halinde doğrayın. Bir kâse içerisine 1 paket kıymayı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay
kaşığı pul biberi, 1 çay kaşığı karabiberi ve doğranmış sebzeleri ekleyip
yoğurun. 3 dakika içerisinde kıyma lif lif ayrılıp lezzetler birbirine geçecek.
Köftenin üzerini kapatın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
·
1
saat sonunda köfteleri şişlere sıkıca geçirin. Bu işlemi yaparken şişlerin hem
üst hem de alt kısmında 2-3 parmak boşluk kalması önemlidir. Köfteleri şişlere
geçirirken parmaklar ile bastırıp bombeli bir şekil verin. Hazırlanan köfteleri
30 dakika buzdolabında dinlendirin.
·
Bir
kâse içerisine 3 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, 1 tane küp doğranmış
közlenmiş kırmızı biber, 1 adet közlenmiş ve küp doğranmış domates ve 2 diş
közlenmiş sarımsak püresini ekleyin. Kâseye 3 çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyip
karıştırın.
·
Döküm
bir tavayı ocağa alın ve iyice ısıtın. Tavanın iki köşesine paralel bir şekilde
şiş koyun ve köfteleri bu hat üzerine dizin. Köfteleri her 5 dakikada çevirin.
Bu şekilde şişler ortalama 25 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Eğer tavada
boş alan kalır ise közlemek üzere soğan, domates ve biber ekleyebilirsiniz.
·
Nar
gibi kızarmış köfteleri tavadan alın ve birkaç saniye pişirmek üzere 3 adet
lavaşı sırası ile arkalı önlü döküme koyup alın.
·
Geniş
bir tabağa 3 adet ızgara lavaşı koyun. Tabağın bir köşesine süzme yoğurtlu
mezeyi ve üzerine kırılmış cevizleri koyun. Tabağın boş bir köşesine közlenmiş
sebzeleri diğer bir köşesine de şiş kebapları koyun.
·
Tüm
aile keyifle paylaşacağınız evde şiş kebaplar hazır ve nazır. Afiyet olsun!