Kekikli Kremalı Tavuk

2 Kişilik

Tarif

Porsiyon: 2 kişilik
Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 Dakika
Pişirme: 10 Dakika

3 parça tavuk göğüs
2 çorba kaşığı Destan kekik
1 silme tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 silme tatlı kaşığı Destan Karabiber
2 çorba kaşığı Efor elma sirkesi
3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1 paket Dost krema
50-60 gr Binvezir rende kaşar peyniri (1 avuç)
2/5 paket (200 gr) Cardella ince uzun makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru fesleğen ya da nane
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

• 3 parça tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın.
• Bir kase içinde küp doğranmış tavuk göğüslerini, 2 çorba kaşığı elma sirkesini, 1’er silme tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve 2 çorba kaşığı kekiği karıştırın.
• Tencerenin içine makarnayı haşlamak için su doldurun ve kaynatın.
• Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçalı ekleyin ve karıştırın.
• Zerdeçallı suyun içerisine 2/5 (200 gr) makarnayı ekleyin. Makarnayı 8-10 dakika haşlayın ve süzün.
• Süzülen makarnanın içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay kaşığı kuru fesleğeni, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın.
• Tavayı ocakta ısıtın.
• Tavada küp doğranıp marine edilmiş tavukları soteleyin.
• Pişen tavukların içine 1 paket kremayı, 1 avuç rende kaşar peynirini ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve 2 dakika pişirin.
• Makarna ve tavuğu bir tabağa alın. Dilerseniz yanına salata da ekleyip sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)