Çilekli Parfe

4 Kişilik

Tarif

4 çorba kaşığı Efsane un

1,5 su bardağı Şafak toz şeker

1 tutam Rafine Sofra tuz

3 su bardağı Dost Altın süt

2 Bili bili yumurta sarısı

1 paket Destan vanilin

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1,5 Dost krema

1 paket Lento Sandviç kek

1 avuç çilek

1 avuç Simbat Antep fıstığı

1 avuç Simbat çiğ karışım

1 avuç Topi Tanem

 

Üzeri için;

1 avuç Simbat antep fıstığı

Eritilmiş çikolata

5 adet doğranmış çilek

1 avuç Topi Tanem

2 dal nane

 

·       Orta boy bir tencereyi ocağa alın. Tencereye 4 çorba kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırarak bir tur ısıtın. Isınmış tencereye 3 su bardağı sütü karıştırarak ekleyin. Ayrı bir kâsede 2 adet yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurtaların üzerine 3 kepçe sıcak muhallebiden yavaş yavaş ekleyin. Ilışmış yumurtalı karışımı tencereye koyun. Hafif yoğunlaşan muhallebiye 1 paket vanilin ve 1 paket tereyağını ekleyip karıştırın. 3 dakika kaynamış muhallebinin üzerini kapatın ve muhallebiyi soğutun.

·       Ayrı geniş bir kâseye 1,5 paket krema ekleyip çırpın. 3-4 dakika içerisinde krema yoğunlaşmaya başlayacaktır. Soğumuş muhallebiyi kremaya ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın.

·       Kâseye 1 paket ufak parçalara bölünmüş lento sandviç, 1 avuç 4 eşit parçaya bölünmüş çilek, 1 avuç antep fıstığı, 1 avuç karışık çiğ yemişler ve 1 avuç topi tanem ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.

·       Dikdörtgen 31 x 12 boyutlarında bir tepsiye streç film serin. Daha farklı boyutlarda tepsilerde kullanabilirsiniz. Hazırlanan karışımı tepsiye yayın ve sıkıca bastırın. Karışımı en az 3 saat boyunca buzlukta bekletin.

·       Ağızlarda şölen yaratacak çilekli parfeyi sunum tabağına alın ve üzerine eritilmiş çikolata, çilek ve nane ile süsleyin. Sıcak yaz günlerinin en iyi tatlısı çilekli parfe hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)