4
çorba kaşığı Efsane un
1,5
su bardağı Şafak toz şeker
1
tutam Rafine Sofra tuz
3
su bardağı Dost Altın süt
2
Bili bili yumurta sarısı
1
paket Destan vanilin
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1,5
Dost krema
1
paket Lento Sandviç kek
1
avuç çilek
1
avuç Simbat Antep fıstığı
1
avuç Simbat çiğ karışım
1
avuç Topi Tanem
Üzeri
için;
1
avuç Simbat antep fıstığı
Eritilmiş
çikolata
5
adet doğranmış çilek
1
avuç Topi Tanem
2
dal nane
· Orta boy bir tencereyi
ocağa alın. Tencereye 4 çorba kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 tutam
tuz ekleyip karıştırarak bir tur ısıtın. Isınmış tencereye 3 su bardağı sütü
karıştırarak ekleyin. Ayrı bir kâsede 2 adet yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış
yumurtaların üzerine 3 kepçe sıcak muhallebiden yavaş yavaş ekleyin. Ilışmış
yumurtalı karışımı tencereye koyun. Hafif yoğunlaşan muhallebiye 1 paket
vanilin ve 1 paket tereyağını ekleyip karıştırın. 3 dakika kaynamış
muhallebinin üzerini kapatın ve muhallebiyi soğutun.
· Ayrı geniş bir kâseye
1,5 paket krema ekleyip çırpın. 3-4 dakika içerisinde krema yoğunlaşmaya
başlayacaktır. Soğumuş muhallebiyi kremaya ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın.
· Kâseye 1 paket ufak
parçalara bölünmüş lento sandviç, 1 avuç 4 eşit parçaya bölünmüş çilek, 1 avuç
antep fıstığı, 1 avuç karışık çiğ yemişler ve 1 avuç topi tanem ekleyin.
Malzemeleri iyice karıştırın.
· Dikdörtgen 31 x 12
boyutlarında bir tepsiye streç film serin. Daha farklı boyutlarda tepsilerde
kullanabilirsiniz. Hazırlanan karışımı tepsiye yayın ve sıkıca bastırın.
Karışımı en az 3 saat boyunca buzlukta bekletin.
· Ağızlarda şölen
yaratacak çilekli parfeyi sunum tabağına alın ve üzerine eritilmiş çikolata,
çilek ve nane ile süsleyin. Sıcak yaz günlerinin en iyi tatlısı çilekli parfe
hazır ve nazır. Afiyet olsun.