Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 25 dakika
3
adet kabak
2
çorba kaşığı Dost krema
3
adet Bili bili yumurta
Yarım
avuç Dost kaşar
1
avuç Dost kaşar
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan Karabiber
1
çay kaşığı Destan çörek otu
1
çay kaşığı Destan susam
1
çay kaşığı Destan kabartma tozu
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
adet Emin dana salam
2
çorba kaşığı Yurdum mısır
Çeyrek
mor soğan
5
kiraz domates
5
dal roka
1
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
· 3 adet orta boy
kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları bir süzgece koyun ve suyu süzülene
kadar bekletin. Dilerseniz kabakları bastırarak daha hızlı suyunu
ayırabilirsiniz.
· Geniş bir kâseye 3
adet yumurta ve 2 çorba kaşığı krema ekleyip iyice çırpın. Suyundan ayrılmış
süzülmüş kabakları kâseye ekleyin. Kâseye 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörek
otu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1
avuç rendelenmiş kaşar ekleyin. Malzemeleri bir spatula yardımı ile iyice
karıştırın.
· Geniş, fırına
girebilecek bir tavayı ocağa koyun. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun.
Kızmış tereyağına hazırlanan harcı aktarın. Pişmeye başlayan kabaklı pizza
harcının üzerine 1 avuç rendelenmiş kaşar, 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır, 5
adet kiraz domates, halka kesilmiş çeyrek mor soğan ve 2 adet dilimlenmiş
salamı ekleyin.
· 10 dakika kadar
ocağın üzerinde pişmiş tavayı 200 derece alt üst ızgara ayarındaki fırına koyun
ve 10 dakika da üzeri kızarana kadar pişirin.
· Altı çıtır çıtır
üzeri bol malzemeli kabak pizza hazır ve nazır. Afiyet olsun.