Kabak Pizza

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

 

3 adet kabak

2 çorba kaşığı Dost krema

3 adet Bili bili yumurta

Yarım avuç Dost kaşar

1 avuç Dost kaşar

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan Karabiber

1 çay kaşığı Destan çörek otu

1 çay kaşığı Destan susam

1 çay kaşığı Destan kabartma tozu

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 adet Emin dana salam

2 çorba kaşığı Yurdum mısır

Çeyrek mor soğan

5 kiraz domates

5 dal roka

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

 

·       3 adet orta boy kabağı rendeleyin. Rendelenmiş kabakları bir süzgece koyun ve suyu süzülene kadar bekletin. Dilerseniz kabakları bastırarak daha hızlı suyunu ayırabilirsiniz.

·       Geniş bir kâseye 3 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı krema ekleyip iyice çırpın. Suyundan ayrılmış süzülmüş kabakları kâseye ekleyin. Kâseye 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörek otu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 avuç rendelenmiş kaşar ekleyin. Malzemeleri bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.

·       Geniş, fırına girebilecek bir tavayı ocağa koyun. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Kızmış tereyağına hazırlanan harcı aktarın. Pişmeye başlayan kabaklı pizza harcının üzerine 1 avuç rendelenmiş kaşar, 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır, 5 adet kiraz domates, halka kesilmiş çeyrek mor soğan ve 2 adet dilimlenmiş salamı ekleyin.

·       10 dakika kadar ocağın üzerinde pişmiş tavayı 200 derece alt üst ızgara ayarındaki fırına koyun ve 10 dakika da üzeri kızarana kadar pişirin.

·       Altı çıtır çıtır üzeri bol malzemeli kabak pizza hazır ve nazır. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)