Patlıcan Dizme

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 1 saat

 

4 adet patlıcan

1,5 paket Emin kıyma

1 adet iri soğan

5-6 çorba kaşığı Ekmecik galeta unu

1 çorba kaşığı köfte baharatı

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı Destan karabiber

10 dal maydanoz

1 avuç Simbat ceviz içi

 

Patlıcan için;

4 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

 

Tepsi için;

5 adet köy biberi

3 adet kapya biber

4 adet kırmızı soğan

4 adet salkım domates

1 baş sarımsak

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

Sosu için;

Yarım çorba kaşığı Yurdum domates salçası

Yarım çorba kaşığı Yurdum biber salçası

3 diş sarımsak

Yarım su bardağı su

4 dal taze kekik

 

Üzeri ve güveç için;

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

10 dal maydanoz

 

·       Yarım çorba kaşığı domates salçasını, yarım çorba kaşığı biber salçasını, 3 diş ince doğranmış sarımsağı, yarım su bardağı suyu ve 3 dal ayıklanmış taze kekiği bir kâsede karıştırın.

·       4 adet patlıcanı 1 parmak kalınlığında daireler şeklinde kesin. Patlıcanları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzla harmanlayıp 200 derece alt-üst ızgara ayarındaki fırında orta rafta 45 dakika pişirin.

·       1,5 paket kıymayı, 1 adet rendelenmiş soğanı, 5-6 çorba kaşığı galeta ununu, 1 çorba kaşığı köfte baharatını, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı karabiberi, 10 dal ince doğranmış maydanozu ve 1 avuç iri parçalanmış kavrulmuş cevizi derin bir kâsede yoğurun. Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Patlıcan adeti kadar yaklaşık 35 tane köfte elde etmiş olacaksınız.

·       5 adet köy biberini ve 3 adet kapya biberi iri şekilde, 4 adet kırmızı soğanı ve 4 adet salkım domatesi de elma dilimi şeklinde doğrayın. 1 baş sarımsağın dış kabuğunu ayıklayın ve baş kısmını kesin.

·       2 çorba kaşığı zeytinyağı ile güveci yağlayın. Güvecin çevresine 1 adet fırınlanmış patlıcan ve 1 köfte olacak şekilde dizin. Güvecin ortasına doğranmış biberleri yayın. Biberlerin etrafına elma dilim kesilmiş salkım domatesleri ve elma dilim kesilmiş kırmızı soğanları dizin. Güvecin ortasına 1 baş sarımsağı yerleştirin. Salçalı sosu güveçteki malzemelerin üzerine paylaştırın.

·       200 derece alt-üst fansız ayarında üzeri kapalı şekilde 40 dakika, üzeri açık şekilde 15 dakika pişirin.

·       Üzerine 10 dal ince doğranmış maydanozu serpin. Kalabalık sofralarda sunumu ile göz kamaştırıcı lezzeti dillerde patlıcan güveç hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)