Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 12 dakika
4
parça Emin dana pastırma
1
paket Cerdella spagetti
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1
paket Dost krema
2
çorba kaşığı Binvezir peynir
1
adet limonun suyu
1
adet rende limon kabuğu
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
3
su bardağı makarna haşlama suyu
· 4 parça pastırmayı
yağsız ısınmış bir tavaya koyun. Pastırmaları arkalı önlü kızartın.
· Geniş bir tencereye
su doldurun ve kaynayan suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. 1 paket spagetti
makarnayı tencereye koyun ve 6 dakika kadar haşlayın. 3 su bardağı haşlama
suyunu ayırın ve spagettileri süzün.
· Geniş bir tavayı
ocağa koyun. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyun ve kızdırın. Tavaya 1 adet
rendelenmiş limon kabuğu ve 1 paket krema ekleyip ısıtarak karıştırın. 1 çay
kaşığı karabiberi, 1 adet limonun suyunu, 1 çorba kaşığı parçalanmış peyniri ve
3 su bardağı makarna haşlama suyunu ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan sosa
spagettileri ekleyip karıştırın. 3 dakika içerisinde sos ve makarna özdeşleşmiş
olacaktır.
· Spagettileri
tabaklara paylaştırın ve üzerine kavrulmuş pastırma parçalarından, 1 çorba
kaşığı parçalanmış peynirden, çeyrek limon rendesinden, ve 3 dal ince ince
doğranmış maydanozu serpin.
· Yaz aylarında ister
sıcak ister ılık paha biçilmez bir lezzet yaz makarnası hazır. Afiyet olsun!