Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
2
çorba kaşığı Peripella
2,5
çorba kaşığı Şafak pudra şekeri
2,5
su bardağı Efsane un
1,5
su bardağı (360 ml) Dost süt
2
adet Bili bili yumurta
3
çorba kaşığı Şafak toz şeker
3
çorba kaşığı erimiş Pervin tereyağı
1
tutam Rafine Sofra tuz
1
paket Destan vanilin
1
paket Destan kabartma tozu
· Bir kâseye 2 çorba
kaşığı peripella ve 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyip eze eze iyice
karıştırın. Karışımı bir sıkma poşetine yerleştirin.
· Ayrı bir kâseye 2
adet yumurta, 1,5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın.
Kâseye 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba
kaşığı eritilmiş tereyağını kâseye ekleyin. Kâsedeki malzemeleri iyice
karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Hazırlanan harcı ucu delinmiş
bir şişeye ya da bir buzdolabı poşetine koyun.
· Tavayı ısıtın ve
pankek harcını ince uzun bir şerit olarak ısınmış tavaya dökün. Bu aşamada
pankeğin tek yüzü pişeceğinden fazla kalın ve birbirine yakın dökmemeye özen
gösterin. 3 dakika pişen pankekleri tabağa alın ve harç bitene kadar bu işlemi
gerçekleştirin.
· Pankekleri dağınık
bir şekilde tabağa yerleştirin ve üzerine yarım muz ve 3 adet kesilmiş çilek
koyun. Sıkma poşetindeki peripellayı uzun ince bir şekilde sıkın. En son tabağa
eklediğiniz pudra şekeri ile pakek spagetti hazır ve nazır. Afiyet olsun.