Pankek Spagetti

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

2 çorba kaşığı Peripella

2,5 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri

2,5 su bardağı Efsane un

1,5 su bardağı (360 ml) Dost süt

2 adet Bili bili yumurta

3 çorba kaşığı Şafak toz şeker

3 çorba kaşığı erimiş Pervin tereyağı

1 tutam Rafine Sofra tuz

1 paket Destan vanilin

1 paket Destan kabartma tozu

 

·       Bir kâseye 2 çorba kaşığı peripella ve 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyip eze eze iyice karıştırın. Karışımı bir sıkma poşetine yerleştirin.

·       Ayrı bir kâseye 2 adet yumurta, 1,5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Kâseye 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını kâseye ekleyin. Kâsedeki malzemeleri iyice karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Hazırlanan harcı ucu delinmiş bir şişeye ya da bir buzdolabı poşetine koyun.

·       Tavayı ısıtın ve pankek harcını ince uzun bir şerit olarak ısınmış tavaya dökün. Bu aşamada pankeğin tek yüzü pişeceğinden fazla kalın ve birbirine yakın dökmemeye özen gösterin. 3 dakika pişen pankekleri tabağa alın ve harç bitene kadar bu işlemi gerçekleştirin.

·       Pankekleri dağınık bir şekilde tabağa yerleştirin ve üzerine yarım muz ve 3 adet kesilmiş çilek koyun. Sıkma poşetindeki peripellayı uzun ince bir şekilde sıkın. En son tabağa eklediğiniz pudra şekeri ile pakek spagetti hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)