Bulut Omlet

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

3 adet Bili bili yumurta

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tutam Destan karabiber

1,5 çorba kaşığı Binvezir inek peyniri

1 avuç Dost kaşar

2 dal maydanoz

2 dal taze soğan

2 dal dereotu

 

·       Geniş bir kâseye 3 adet yumurtanın beyazlarını ayırın. El mikseri ile yumurta beyazlarını çırpın. İlk köpürme aşamasında 1 tutam tuz ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta beyazları kar beyaz olup, katı bir kıvama gelene kadar 3 dakika çırpın. 3 adet yumurta sarısını bir çatal yardımı ile çırpın. Yumurta sarısını yumurta beyazına alt üst ederek köpüklerini söndürmeden yedirin.

·       Tavayı ocağa koyun. 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip eritin. Kızmış tavaya yumurtayı ekleyin. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 3 dakika pişirin. 1,5 çorba kaşığı peyniri ufalayarak ve 1 avuç rende kaşarı yumurtaya ekleyin. 2’er dal maydanozu, teze soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp yarısını yumurtaya serpin.

·       Yumurtayı 3 dakika daha altını kontrol ederek pişirin. Altı renk almış yumurtayı ikiye katlayın ve 1 dakika kadar üstünü hafif bastırın. Bu sayede yumurta sanki bir sandviç gibi duracak.

·       Yumurtayı sunum tabağına alın ve üzerine kalan otları serpin. Dışı çıtır içi yumuşacık lezzet dolu omlet hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)