Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
3
adet Bili bili yumurta
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tutam Destan karabiber
1,5
çorba kaşığı Binvezir inek peyniri
1
avuç Dost kaşar
2
dal maydanoz
2
dal taze soğan
2
dal dereotu
· Geniş bir kâseye 3
adet yumurtanın beyazlarını ayırın. El mikseri ile yumurta beyazlarını çırpın.
İlk köpürme aşamasında 1 tutam tuz ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta
beyazları kar beyaz olup, katı bir kıvama gelene kadar 3 dakika çırpın. 3 adet
yumurta sarısını bir çatal yardımı ile çırpın. Yumurta sarısını yumurta
beyazına alt üst ederek köpüklerini söndürmeden yedirin.
· Tavayı ocağa koyun. 1
çorba kaşığı tereyağını ekleyip eritin. Kızmış tavaya yumurtayı ekleyin. Ocağın
altını kısın ve kısık ateşte 3 dakika pişirin. 1,5 çorba kaşığı peyniri
ufalayarak ve 1 avuç rende kaşarı yumurtaya ekleyin. 2’er dal maydanozu, teze
soğanı ve dereotunu ince ince doğrayıp yarısını yumurtaya serpin.
· Yumurtayı 3 dakika
daha altını kontrol ederek pişirin. Altı renk almış yumurtayı ikiye katlayın ve
1 dakika kadar üstünü hafif bastırın. Bu sayede yumurta sanki bir sandviç gibi
duracak.
· Yumurtayı sunum
tabağına alın ve üzerine kalan otları serpin. Dışı çıtır içi yumuşacık lezzet
dolu omlet hazır. Afiyet olsun.