Ev Yapımı Kesme Puding

8 Kişilik

Tarif

Kişi sayısı: 8 kişilik

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 2 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Bekletme süresi: 5 saat

 

1 litre Dost süt

1 su bardağı Yazgan mısır nişasta

1 su bardağı Şafak toz şeker

1 çay bardağı Daphne kakao

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 paket Buono bol sütlü tablet çikolata

 

Üzeri için;

Yarım çay bardağı Daphne kakao

 

·       Geniş bir sos tenceresine 1 su bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı kakao ekleyin. Kuru karışımları bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Ocağın altını açın ve 1 litre sütü karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 10 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.

·       Puding yoğunlaşıp sertleşmeye başlayınca ocağın altını kapatın. Pudingin içerisine 1 çorba kaşığı tereyağı ve parçalanmış 1 tablet çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.

·       Düz, dikdörtgen bir borcam ya da silikon baton kek kalıbı içerisine hazırlanan pudingi ekleyin. Pudingin üzerini düzleştirin ve bu şekilde en az 4 saat buzdolabında bekletin. Eğer bir gece buzdolabında bekletirseniz daha oturmuş bir puding elde edebilirsiniz.

·       Pudingi sunum tabağına ters düz ederek çıkartın ve üzerine yarım çay bardağı kakaoyu serpin. Hem dokusu hem de lezzeti dillere destan kesme kakaolu puding hazır ve nazır. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)