Kişi
sayısı: 8 kişilik
Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 2 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
Bekletme
süresi: 5 saat
1
litre Dost süt
1
su bardağı Yazgan mısır nişasta
1
su bardağı Şafak toz şeker
1
çay bardağı Daphne kakao
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
paket Buono bol sütlü tablet çikolata
Üzeri
için;
Yarım
çay bardağı Daphne kakao
· Geniş bir sos
tenceresine 1 su bardağı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay
bardağı kakao ekleyin. Kuru karışımları bir çırpıcı yardımı ile iyice
karıştırın. Ocağın altını açın ve 1 litre sütü karıştırarak ekleyin. Yaklaşık
10 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
· Puding yoğunlaşıp
sertleşmeye başlayınca ocağın altını kapatın. Pudingin içerisine 1 çorba kaşığı
tereyağı ve parçalanmış 1 tablet çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
· Düz, dikdörtgen bir
borcam ya da silikon baton kek kalıbı içerisine hazırlanan pudingi ekleyin.
Pudingin üzerini düzleştirin ve bu şekilde en az 4 saat buzdolabında bekletin.
Eğer bir gece buzdolabında bekletirseniz daha oturmuş bir puding elde
edebilirsiniz.
· Pudingi sunum
tabağına ters düz ederek çıkartın ve üzerine yarım çay bardağı kakaoyu serpin.
Hem dokusu hem de lezzeti dillere destan kesme kakaolu puding hazır ve nazır.
Afiyet olsun.