Porsiyon: 6 kişilik
Zorluk: Zor
Hazırlık: 45 Dakika
Pişirme: 60 Dakika
500 gr Emin Kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
1 çorba kaşığı Dost yoğurt
1 çorba kaşığı Destan pul biber
1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 su bardağı Rendelenmiş domates
Hamuru; 5 su bardağı (500 gr) Efsane un
1 paket Efsane instant maya
1.5 su bardağı (300 ml) su
1 dolu tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
Yanına; Sumaklı soğan, Maydanoz, Limon, Dost ayran
• 2 adet kuru soğan rendeleyin. ;
• 500 gr dana kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, 1’er çorba kaşığı yoğurdu, domates salçasını ve biber salçasını, 1 su bardağı rendelenmiş domatesi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1’er çorba kaşığı pul biberi, tereyağını ve yarım bağ maydanozu bir kasede karıştırın.
• 5 su bardağı (500 gr) unu bir kaseye alıp ortasına çukur açın.
• 1 dolu tatlı kaşığı tuzu unun üzerine serpin.
• 1.5 su bardağı suyu ve 1 paket instant mayayı çukura ekleyin.
• Bütün malzemeleri karıştırın ve malzemeler birbirine tamamen karışına kadar yoğurun.
• Hamura silindir şekli verin ve 12 eşit parçaya ayırın.
• Elinizin ayasıyla hamur parçalarını çevirerek şekillendirin.
• Fırını alt-üst 250 dereceye ısıtın.
• Tezgaha un serpin ve 1 tane hamur parçasını merdaneyle açın.
• Açılan hamurun fırın küreğinin veya ince bir tepsinin arkasına alın.
• Kıymalı harcın 1/12’ini açtığınız hamurun üzerine yayın.
• 250 dereceye ısıtılan fırının tabanında 2-3 dakika pişirin.
• Tabanında pişen lahmacunu fırının 2. Rafına alın ve 2 dakika daha pişirin.
• Yanında sumaklı soğan, maydanoz, limon ve ayranla servis edebilirsiniz.
• Dumanı üstünde mis gibi lahmacununuz hazır.
Afiyet Olsun!