Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 25 dakika
1
su bardağı Efsane yasemin kokulu pirinç
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
2
su bardağı sıcak su
2
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
2
adet rende havuç
Yarım
soğan
1
avuç Mutfağım bamya
1
avuç Mutfağım bezelye
3
çorba kaşığı Yurdum tane mısır
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım
maydanoz
Yarım
dereotu
5
dal taze soğan
· 1 su bardağı pirinci
geniş bir kâseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su içerisindeki
pirinçleri 15 dakika bekletip süzün. Pilav tenceresini ocağa alın ve 1 çorba
kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Kızmış tereyağına pirinçleri ekleyip
kırmadan karıştırarak kavurun. 2-3 dakika kavrulmuş pirinçlerin üzerine 2 su
bardağı sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyip hafifçe karıştırın. Tencerenin
kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika kadar pirinçler suyunu çekene kadar
pişirin. Pişmiş pirinçleri hafifçe karıştırın ve üzerine nemli bir bez serip
dinlendirin.
· Geniş bir tavaya 2
çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tavaya yarım soğan ekleyip kavurun. Hafif
pembeleşen soğanların üzerine 2 adet rendelenmiş havuç ekleyip kavurmaya devam
edin. 1 avuç bamyayı 2’ye ya da boyutuna göre 3’e kesin. Bamyaları tavaya
ekleyin ve 3 dakika kadar kavurmaya devam edin.1 avuç bezelyeyi, 3 çorba kaşığı
tane mısırı, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu tavaya ekleyip
karıştırın. Pişmiş pirinçleri tavaya ekleyip harmanlayın. Ocağın altını kapatın
ve doğranmış yarım maydanoz, yarım dereotu, 5 dal taze soğanı tavaya ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
· Mis gibi Yaz pilavını
sunum tabağına alabilirsiniz. Dilerseniz sıcak dilerseniz ılık bir şekilde
sofralarda yerini alacak Yaz Pilavı hazır ve nazır.