Yaz Pilavı

8 kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

 

1 su bardağı Efsane yasemin kokulu pirinç

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

2 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

2 adet rende havuç

Yarım soğan

1 avuç Mutfağım bamya

1 avuç Mutfağım bezelye

3 çorba kaşığı Yurdum tane mısır

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım maydanoz

Yarım dereotu

5 dal taze soğan

 

·       1 su bardağı pirinci geniş bir kâseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su içerisindeki pirinçleri 15 dakika bekletip süzün. Pilav tenceresini ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. Kızmış tereyağına pirinçleri ekleyip kırmadan karıştırarak kavurun. 2-3 dakika kavrulmuş pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyip hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika kadar pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Pişmiş pirinçleri hafifçe karıştırın ve üzerine nemli bir bez serip dinlendirin.

·       Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tavaya yarım soğan ekleyip kavurun. Hafif pembeleşen soğanların üzerine 2 adet rendelenmiş havuç ekleyip kavurmaya devam edin. 1 avuç bamyayı 2’ye ya da boyutuna göre 3’e kesin. Bamyaları tavaya ekleyin ve 3 dakika kadar kavurmaya devam edin.1 avuç bezelyeyi, 3 çorba kaşığı tane mısırı, 1 çay kaşığı karabiberi ve 1 çay kaşığı tuzu tavaya ekleyip karıştırın. Pişmiş pirinçleri tavaya ekleyip harmanlayın. Ocağın altını kapatın ve doğranmış yarım maydanoz, yarım dereotu, 5 dal taze soğanı tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

·       Mis gibi Yaz pilavını sunum tabağına alabilirsiniz. Dilerseniz sıcak dilerseniz ılık bir şekilde sofralarda yerini alacak Yaz Pilavı hazır ve nazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)