Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
300
gr. Taze Kadayıf
2
büyük boğum Binvezir dil Peyniri
2
adet Bili bili yumurta
1
çorba kaşığı Dost yoğurt
⅓
su bardak Dost süt
⅓
su bardak Sırım zeytinyağı
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Balkaşık
bal
· Bir kâse içerisine 2
adet yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1/3 su bardağı süt ve 1/3 su bardağı
zeytinyağı koyup iyice çırpın.
· Geniş bir tavayı
ocağa koyun ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Tel tel ayrılmış kadayıfların
yarısını tavanın tabanına koyun. Hazırlanan harcın yarısını tel kadayıfların
üzerine gezdirin. 2 büyük boğum dil peynirini tel tel ayrırın ve kadayıfların
üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfları tavaya eşit miktarda yerleştirin. Bu aşamada
tavaya açık bir bölme kalmamasına özen gösterin. Kalan sosu kadayıfların
üzerine gezdirin.
· Kadayıfları kontrollü
bir şekilde fazla yakmadan pişirin. Kadayıfların tabanı renk almaya
başladığında ters düz edin ve diğer yüzünü de altın rengi alana kadar fazla
yakmadan pişirin.
· Kadayıf böreğini
tabağa alın ve eşit miktarda dilimleyin. Dilimlenmiş böreğin üzerine bal
gezdirin.
· Çıtır çıtır
kadayıfları, içi eriyen dil peyniri ve üzerine gezdirilen balı ile kadayıf
böreği sofraların baş tacı olmaya hazır. Afiyet olsun!