Asya Mantısı

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

2 su bardağı Efsane un

Yarım çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

1 su bardağından 1 parmak az ılık su

1 çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası

Yarım paket Emin kıyma

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çorba kaşığı Destan susam

 

·       Bir kâse içerisine yarım paket kıyma, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın.

·       Hamuru için bir 2 su bardağı unu tezgâha alın. Hamurun üzerine yarım çorba kaşığı tuz ekleyip ortasına çukur açın. Çukurun içerisine ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğurulan hamur yumuşak bir dokuda olmalı. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları yuvarlayın ve üzerine nemli bir bez örtün.

·       Bir adet bezeyi alın ve mısır nişastası serpilmiş tezgâh üzerinde hamuru açmaya başlayın. Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar rahat katlayarak şekil verebilirsiniz.

·       Açılmış hamuru bir kâse yardımı ile çemberler oluşturun. Her çemberin içerisine 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan ekleyin. Hamurun kenarlarını ıslatın ve ikiye katlayın. İkiye katlanmış hamurun uçlarını sağ-sol olarak kıvrımlar oluşturun. Mantı hazır. Diğer hamurları da açarak iç harcı paylaştırarak mantıları oluşturun.

·       Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Mantıları tavaya ekleyin ve alt tabanı kızarana kadar pişirin. Mantıların alt tabanları renk almaya başlayınca tavaya yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Tava içerisinde su gidene kadar mantıları pişirin.

·       Soya sosu, ince ince kesilmiş taze soğanı ve üzerine serpilmiş susamı ile Asya mutfağının en lezzetli mantısı hazır ve nazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)