Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 25 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
2
su bardağı Efsane un
Yarım
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1
su bardağından 1 parmak az ılık su
1
çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası
Yarım
paket Emin kıyma
1
çorba kaşığı soya sosu
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çorba kaşığı Destan susam
· Bir kâse içerisine
yarım paket kıyma, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
ekleyip karıştırın.
· Hamuru için bir 2 su
bardağı unu tezgâha alın. Hamurun üzerine yarım çorba kaşığı tuz ekleyip
ortasına çukur açın. Çukurun içerisine ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru
yoğurun. Yoğurulan hamur yumuşak bir dokuda olmalı. Hamuru 10 dakika kadar
dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları yuvarlayın ve
üzerine nemli bir bez örtün.
· Bir adet bezeyi alın
ve mısır nişastası serpilmiş tezgâh üzerinde hamuru açmaya başlayın. Hamuru ne
kadar ince açarsanız o kadar rahat katlayarak şekil verebilirsiniz.
· Açılmış hamuru bir
kâse yardımı ile çemberler oluşturun. Her çemberin içerisine 1 tatlı kaşığı
kadar iç harçtan ekleyin. Hamurun kenarlarını ıslatın ve ikiye katlayın. İkiye
katlanmış hamurun uçlarını sağ-sol olarak kıvrımlar oluşturun. Mantı hazır.
Diğer hamurları da açarak iç harcı paylaştırarak mantıları oluşturun.
· Tavayı ocağa alın ve
1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Mantıları tavaya ekleyin ve alt tabanı
kızarana kadar pişirin. Mantıların alt tabanları renk almaya başlayınca tavaya
yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Tava içerisinde
su gidene kadar mantıları pişirin.
· Soya sosu, ince ince
kesilmiş taze soğanı ve üzerine serpilmiş susamı ile Asya mutfağının en
lezzetli mantısı hazır ve nazır. Afiyet olsun.