Kişi
sayısı: 2 kişilik
Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım
adet soğan
2
diş sarımsak
Çeyrek
paket Emin kıyma (100 gr)
1
tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
avuç Binvezir kaşar
4
dilim Aknaz Gurme burger peyniri
2
yaprak marul
5
adet Fıçı jalepeno turşusu
1
çorba kaşığı Yurdum tane mısır konserve
Yarım
adet Yurdum közlenmiş biber
2
adet Ekmecik lavaş
5
adet Patito patates cipsi
· Tavayı ocağa alın ve
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya ekleyin. Kızan tereyağına çeyrek paket kıymayı
ekleyip 5 dakika kavurun. Tavaya yemeklik doğranmış çeyrek soğanı ekleyip
karıştırarak kavurun. Soğanlar renk almaya başlayıp hafif erimeye başlayınca 2
adet ince ince doğranmış sarımsakları, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay
kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi tavaya ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Ocağın altını kapatın ve harcı hafif soğumaya bırakın.
· Bu aşamada 2 adet
lavaşı kesme tahtası üzerinde alın ve bir lavaşın çemberini bir kâse yardımı
ile küçültün. Küçük lavaşı en son kullanmak üzere ayırın. Geniş lavaşın üzerine
hazırlanan kıymalı harcın yarısını koyun. Kıymalı harcın üzerine yarım avuç
rendelenmiş kaşarı,………..ekleyin.
· Son olarak kesilen
lavaş parçasını kapak gibi üzerine yerleştirin. Büyük lavaşın kenarlarını
ıslatın. Bu sayede lavaş daha kolay bir şekilde katlanacak. Büyük olan lavaşın
uçlarından kıvırarak üste duran küçük lavaşa tutturun. Islanmış lavaş sayesinde
iki lavaş bir süre sonra birbirine yapışacak.
· Tavayı ocağa alın ve
orta ateşte ısıtın. Isınmış tavaya lavaş tacoyu koyun ve önlü arkalı hem ısıtın
hem de renk aldırın.
· Çıtır çıtır cipsi,
eriyen peyniri ve bol malzemeli lavaşı ikiye kesin. Lavaş tacolar serin bir
içecek, çıtır patates cipsleri ile sofralarda yerini almaya hazır. Afiyet
olsun.