Lavaş Taco

2 Kişilik

Tarif

Kişi sayısı: 2 kişilik

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

Yarım adet soğan

2 diş sarımsak

Çeyrek paket Emin kıyma (100 gr)

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 avuç Binvezir kaşar

4 dilim Aknaz Gurme burger peyniri

2 yaprak marul

5 adet Fıçı jalepeno turşusu

1 çorba kaşığı Yurdum tane mısır konserve

Yarım adet Yurdum közlenmiş biber

2 adet Ekmecik lavaş

5 adet Patito patates cipsi

 

·       Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya ekleyin. Kızan tereyağına çeyrek paket kıymayı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavaya yemeklik doğranmış çeyrek soğanı ekleyip karıştırarak kavurun. Soğanlar renk almaya başlayıp hafif erimeye başlayınca 2 adet ince ince doğranmış sarımsakları, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi tavaya ekleyip 2 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın ve harcı hafif soğumaya bırakın.

·       Bu aşamada 2 adet lavaşı kesme tahtası üzerinde alın ve bir lavaşın çemberini bir kâse yardımı ile küçültün. Küçük lavaşı en son kullanmak üzere ayırın. Geniş lavaşın üzerine hazırlanan kıymalı harcın yarısını koyun. Kıymalı harcın üzerine yarım avuç rendelenmiş kaşarı,………..ekleyin.

·       Son olarak kesilen lavaş parçasını kapak gibi üzerine yerleştirin. Büyük lavaşın kenarlarını ıslatın. Bu sayede lavaş daha kolay bir şekilde katlanacak. Büyük olan lavaşın uçlarından kıvırarak üste duran küçük lavaşa tutturun. Islanmış lavaş sayesinde iki lavaş bir süre sonra birbirine yapışacak.

·       Tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Isınmış tavaya lavaş tacoyu koyun ve önlü arkalı hem ısıtın hem de renk aldırın.

·       Çıtır çıtır cipsi, eriyen peyniri ve bol malzemeli lavaşı ikiye kesin. Lavaş tacolar serin bir içecek, çıtır patates cipsleri ile sofralarda yerini almaya hazır. Afiyet olsun.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)