Kişi
sayısı: 10 kişilik
Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
1,5
avuç kadayıf
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
4
tablet Buono Sütlü çikolata
1
paket Simbat Antep fıstığı
2
çorba kaşığı Serel tahin
Üzeri
için:
Toz
Antep fıstığı
· 1,5 avuç kadayıfı
keserek parçalayın. Geniş bir tavayı ocağa koyun ve 1 çorba kaşığı tereyağını
kızdırın. Tavaya kadayıfları ekleyin ve renk alana kadar 3 dakika karıştırarak
kavurun. Kadayıfları geniş bir tabağa alın ve bir kaşık yardımı ile ufak
parçalara ufalayın.
· 1 paket Antep
fıstığını kabuklarından ayırın ve mutfak robotunda hafif diri kalacak şekilde
çekerek parçalayın. Parçalanmış Antep fıstıklarını, 2 çorba kaşığı tahini
tabağa aktarıp iyice karıştırın.
· Ufak bir sos tavasını
ocağa alın ve içerisine sıcak su doldurun. Ocağın altını kısın. Orta boy cam
bir kâseyi sos tavasının üzerine koyun. Sos tavasının içindeki suyun cam kâseye
değmemesine özen gösterin. Aksi taktirde tabanı fazla ısınacaktır. 3 paket
sütlü çikolatayı kâseye ekleyin. Çikolataları 38 dereceyi geçmeyecek şekilde
eritin. Eğer bir termometreniz yok ise bu işlemi sık sık tavanın üzerindeki
kâseyi kaldıra kaldıra daha uzun sürede eritmeye çalışın. Eriyen çikolatayı
sıcak suyun üzerinden alın ve 1 tablet çikolatayı ufak parçalar halinde kâseye
ekleyip eritin. Akışkan fakat yoğun bir doku elde etmeniz gerekmekte.
· Silikon bir kek
kalıbına erimiş çikolatanın çeyreğini ekleyin. Kek kalıbını oynatarak kenarlara
doğru çikolatayı yayın. 3 dakika bekledikten sonra çeyrek çikolata daha ekleyip
bu işlemi yine gerçekleştirin. 5 dakika bekledikten sonra çikolata sertleşmiş
olacak. Hazırlanan iç harcı silikon kalıptaki çikolatanın üzerine eşit miktarda
yayın. Kalan erimiş çikolatayı kadayıfların üzerine eşit miktarda yayın.
· Hazırlanan çikolatayı
5 dakika buzdolabında bekletin ve silikon kalıptan çıkartın.
· Dubai çikolatası
hazır ve nazır. Dilerseniz üzerine toz Antep fıstığı serperek servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.