Tavuklu Ekşili Çorba

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

 

2 parça Tazem tavuk göğsü

6 su bardağı su

1 adet soğan

Yarım su bardağı Cardella tel şehriye

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 avuç maydanoz (kıyılmış)

2 çorba kaşığı Fıçı limon sosu

1 adet Bili bili yumurta sarısı

2 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt

1 tepeleme çorba kaşığı Efsane un

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

 

·       2 parça tavuk göğsünü orta boy bir tencereye alın. Tencereyi ocağa koyun ve üzerine 6 su bardağı su, bir tutam tuz ekleyip tavuklar haşlanana kadar 30 dakika pişirin. Haşlanan tavukları tencereden alın ve soğuması için ayırın. Soğumuş tavukları iri parçalar halinde didikleyin.

·       Orta boy bir tencereyi ocağa alın. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye ekleyip kızdırın. Tencereye 1 adet küp doğranmış soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine haşlama tavuk suyunu ve didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın. Çorba kaynamaya geldiğinde ocağın altını kısın.

·       Terbiyesi için ayrı bir kâse içerisine 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 1 tepeleme un ekleyip karıştırın. Bu aşamada süzme yoğurt yoğun olduğundan yarım çay bardağı su ekleyip daha rahat karıştırabilirsiniz.

·       Kaynayan çorba içerisinden 1 kepçe alıp terbiyeye yavaşça karıştırarak ekleyin. Bu sayede ılışan terbiye çorba içerisinde kesilmeyecektir. Ilışan kâseyi tencereye boşaltıp karıştırın. Çorbaya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çorba kaşığı limon sosu ekleyin. Çorbayı 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin.

·       Ağızlarda şölen yaratacak dillere destan tavuklu ekşili çorba eklediğiniz maydanozlar ile hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)