Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 45 dakika
2 parça Tazem
tavuk göğsü
6 su bardağı
su
1 adet soğan
Yarım su
bardağı Cardella tel şehriye
2 çorba
kaşığı Pervin tereyağı
1 avuç
maydanoz (kıyılmış)
2 çorba
kaşığı Fıçı limon sosu
1 adet Bili
bili yumurta sarısı
2 çorba
kaşığı Dost süzme yoğurt
1 tepeleme
çorba kaşığı Efsane un
1 çay kaşığı
Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı
Destan karabiber
·
2
parça tavuk göğsünü orta boy bir tencereye alın. Tencereyi ocağa koyun ve
üzerine 6 su bardağı su, bir tutam tuz ekleyip tavuklar haşlanana kadar 30
dakika pişirin. Haşlanan tavukları tencereden alın ve soğuması için ayırın.
Soğumuş tavukları iri parçalar halinde didikleyin.
·
Orta
boy bir tencereyi ocağa alın. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye ekleyip
kızdırın. Tencereye 1 adet küp doğranmış soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye
kadar karıştırarak kavurun. Kavrulmuş soğanların üzerine haşlama tavuk suyunu
ve didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın. Çorba kaynamaya geldiğinde ocağın
altını kısın.
·
Terbiyesi
için ayrı bir kâse içerisine 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
ve 1 tepeleme un ekleyip karıştırın. Bu aşamada süzme yoğurt yoğun olduğundan
yarım çay bardağı su ekleyip daha rahat karıştırabilirsiniz.
·
Kaynayan
çorba içerisinden 1 kepçe alıp terbiyeye yavaşça karıştırarak ekleyin. Bu
sayede ılışan terbiye çorba içerisinde kesilmeyecektir. Ilışan kâseyi tencereye
boşaltıp karıştırın. Çorbaya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çorba
kaşığı limon sosu ekleyin. Çorbayı 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak
pişirin.
·
Ağızlarda
şölen yaratacak dillere destan tavuklu ekşili çorba eklediğiniz maydanozlar ile
hazır ve nazır. Afiyet olsun!