Kişi sayısı: 5 kişilik
Zorlu: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
1 paket
Mutfağım bezelye
Yarım paket
Mutfağım mısır
Yarım paket
Dost kaşar
Yarım paket
Aknaz Gurme burger peyniri
1 su bardağı
Ekmecik galeta unu
1 tatlı
kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım tatlı
kaşığı Destan karabiber
1 tatlı
kaşığı Destan kırmızı toz biber
1 tatlı
kaşığı Destan pul biber
Yarım tatlı
kaşığı Destan kimyon
2 adet Bili
bili yumurta
Yarım su
bardağı Efsane un
Yarım su
bardağı Ekmecik galeta unu
5 su bardağı
Sole Ayçiçek yağı
· Mutfak robotuna 1 paket bezelye,
yarım paket mısır, 1 su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı
kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve
yarım tatlı kaşığı kimyon ekleyip yüksek devirde 2 dakika çekin. Malzemeler
parçalandığı sırada yarım paket kaşar peyniri parça parça robota ekleyin. Hafif
ıslak ve yapışkan bir harç elde etmeniz gerekir.
· Yarım paket burger peynirini ufak
kareler halinde kesin. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve
ıslatılmış eller ile yuvalayın. Yuvarlakların ortasından bir çukur açın ve
peynirlerden 2-3 parça koyun. Çukuru kenarlar ile birleştirip kapatın. Oluşan
bezeyi iyice yuvarlayın. Eğer çatlaklar veya kapanmamalar olur ise elinizi
ıslatıp tekrar yuvarlayın.
· Geniş bir tabağa yarım su bardağı un,
diğer bir tabağa 2 adet çırpılmış yumurta ve son tabağa yarım su bardağı galeta
unu koyun. Hazırlanan bezeleri sırası ile önce un, yumurta ve galeta ununa
bulayın.
· 5 su bardağı Ayçiçek yağını kızdırın
ve hazırlanan topları kızgın yağ içinde yaklaşık 5 dakika kadar her yeri eşit
miktarda kızartın. Altın rengi almış topları süzgeç üzerine alın.
· İçi akışkan peynirli dışı çıtır Bezelye
topları Bol bol soslar ile hazır. Afiyet olsun!