Bezelye Topları

5 Kişilik

Tarif

Kişi sayısı: 5 kişilik

Zorlu: Orta

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

1 paket Mutfağım bezelye

Yarım paket Mutfağım mısır

Yarım paket Dost kaşar

Yarım paket Aknaz Gurme burger peyniri

1 su bardağı Ekmecik galeta unu

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım tatlı kaşığı Destan karabiber

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

Yarım tatlı kaşığı Destan kimyon

2 adet Bili bili yumurta

Yarım su bardağı Efsane un

Yarım su bardağı Ekmecik galeta unu

5 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

 

·       Mutfak robotuna 1 paket bezelye, yarım paket mısır, 1 su bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve yarım tatlı kaşığı kimyon ekleyip yüksek devirde 2 dakika çekin. Malzemeler parçalandığı sırada yarım paket kaşar peyniri parça parça robota ekleyin. Hafif ıslak ve yapışkan bir harç elde etmeniz gerekir.

·       Yarım paket burger peynirini ufak kareler halinde kesin. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ıslatılmış eller ile yuvalayın. Yuvarlakların ortasından bir çukur açın ve peynirlerden 2-3 parça koyun. Çukuru kenarlar ile birleştirip kapatın. Oluşan bezeyi iyice yuvarlayın. Eğer çatlaklar veya kapanmamalar olur ise elinizi ıslatıp tekrar yuvarlayın.

·       Geniş bir tabağa yarım su bardağı un, diğer bir tabağa 2 adet çırpılmış yumurta ve son tabağa yarım su bardağı galeta unu koyun. Hazırlanan bezeleri sırası ile önce un, yumurta ve galeta ununa bulayın.

·       5 su bardağı Ayçiçek yağını kızdırın ve hazırlanan topları kızgın yağ içinde yaklaşık 5 dakika kadar her yeri eşit miktarda kızartın. Altın rengi almış topları süzgeç üzerine alın.

·       İçi akışkan peynirli dışı çıtır Bezelye topları Bol bol soslar ile hazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)